Ухапшен Андреј Фајгељ

БЕОГРАД – Андреј Фајгељ, професор на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу, приведен данас јер је на Фејсбуку позивао на наводно „рушења Уставног поретка“?! Ово је прво хапшење против такозваног „унутрашњег непријатеља“, после Голог отока, пет деценија касније…

Andrej Fajgelj UHAPŠEN

Са друге стране, главни и одговорни уредник „Информера“ Драган Ј. Вучићевић је само дан пре тога ширио панику и то на Пинку, телевизији с националном фрекфенцијом, и Студију Б, а нико га након тога није позвао чак ни на информативни разговор.

Фајгеља су око 16 часова ухапсили припадници СБПОК у његовом дому у Новом Саду, пошто је на друштвеној мрежи објавио видео у којем је, између осталог, рекао:

– Ја бих најрадије плакао, најрадије бих урлао од беса, уосталом то сам малопре и радио. Могу само да кажем да се надам да ће након овог дна, овог пузања, овог клечања, доћи устанак и да ћемо се усправити и да ћемо се сетити да имамо кичму!

Успели смо да се чујемо с Фајгељом док су га возили ка Београду.

– Приводе ме због позивања на насилну промену уставног поретка. Веома сам изненађен. Њих десеторо је дошло код мене кући око 13.30 часова. Тражили су да им дам шифре од својих рачунара и налога, што сам одбио, па су то запленили. Породица је веома уплашена, деца су плакала, то је за њих велики шок – рекао је Фајгељ и додао да ће према мишљењу његовог адвоката остати у притвору 30 дана.

Ово привођење показало је да у Србији аршини нису једнаки за све, јер да јесу био би приведен и Драган Ј. Вучићевић, који је у суботу на ТВ Пинк урлао да ће премијер Вучић бити убијен и да се спрема државни удар.

– Ако (Вучић) оде у Кину, у Србији ће настати хаос! Ако он оде у Кину, овде ће бити државни удар! Опасна екипа допутовала у Београд да убије Вучића – говорио је Вучићевић.

Председник адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић наглашава да правда мора бити једнака за све.

– Ако је она специјална, посебна и селективна, онда то није правда. За све морају бити једнаки закони. Вучићевић је човек који се показао крајње непрофесионално. Види се да он не сноси никакве санкције због изречених речи. Не подржавам то, понављам правда мора бити једнака за све – закључио је Ђорђевић.


Извор: Курир