ТЕРОРИСТИ НАМ СЕ СМЕЈУ: Брука и срамота од Вучићеве предизборне антитерористичке вежбе

Специјалне јединице Војске Србије и Министарства унутрашњих послова одржале су “спектакуларну” антитерористичку вежбу под називом”Штит”. По свему судећи, нији то била антитерористичка вежба, јер антитерористичке вежбе не изгледају тако банално, већ је реч о предизборној кампањи!

 

Докони грађани Србије имали су прилику данас преко РТС-а да гледају један веома скуп предизборни антитерористички филм који је емитован уживо. Камере РТС-а била су стратешки постављена на више ликација у Београду како би се наша влада на челу са Александром Вучићем лаковерној јавности представила као свемоћна у борбу против евентуалних терористичких напада.Када сумирамо утиске, срећа је наша што Србија није званично на мети терориста. Да је ситуације другачија, на основу бруке и срамоте коју смо данас гледали, Србија би била у великом проблему!

Колико кошта ова предизборна продукција?

О активностима припадника МУП-а и Војске Србије у оквиру ове такозване “вежбе” говорићемо у наставку.Хајде прво да причамо о трошковима продукције овог скупог филма који је емитован уживо преко јавног сервиса.Организација ове продукције на идеалан начин осликава на којим таласним дужинама функционише Вучићева шизофрена психа када је реч о опсесији са војском, нападима, упадима, атентатима, пиштољима, пушкама, експлозијама, пуцњавом, убиствима…Овако нешто могао је да осмисли само Александар Вучић.Прво, ово није била “антитерористичка вежба”, већ једна веома скупа филмска продуцкија која је емитована уживо преко јавног сервиса. Ако наше службе без камера вежбају антитерористичке активности на овакав начин, Србија се налази у великом проблему.Ово је био шоу програм, а не вежба.

Друго, да је Влада Србије заиста забринута због евентуалних терористичких напада на Србију, специјалне јединице не би трошиле време на глуму у Вучићевим предизборним продукцијама, већ би се озбиљно бавили обавештајним и безбедносним пословима!Треће, као и код сваке филмске продукције, јављају се огромни трошкови. Имајући у виду то да је ова филмска “антитерористичка вежба” била у постпуности беспотребна, поставља се питање колико је све то коштало.

Морамо узети у обзир потрошено гориво, остале ресурсе, трошкове дневница за полицајце и војнике, трошкове припема, трошкове продукције, трошкове емитовања…

О томе наши званичници ни да зуцну, а медије из неког разлога не интересује због чега је бачен огроман новац на овај предизборни филм који је по свему судећи режирао Александар Вучић.

Опет понављамо, да Србији заиста прете терористи, да ли мислите да би се наше безбедносне службе бавиле оваквим холивудским подухватима? Наравно да не. Радили би свој посао!

Александар Вучић је терористичке нападе у свету искористио у предизборне сврхе! То је једини закључак који се из свега овога може извући.

Слабо интересовање грађана

Полиција и Војска организују велику антитерористичку вежбу на више локације у Београду. Логично је да би интересовање јавности било изузетно велико.

Међутим, када погледате званичне снимке видећете да је интересовање јавности било изузетно слабо.

Где је публика?

Нек’ нам је бог у помоћи ако нас нападну терористи

Према Вучићевом сценарију, теористи су прво покушали да отму авион “Ер Србије”. Наши специјалци су ушли у авион и ликвидирали терористе који су путнике држали као таоце.

Пуцао на терористу, за мало убио стјуардесу!

Свако ко има и зрно мозга зна да се терористичке талачке кризе у авионима не решавају на овакав начин!

Прво, када су терористичке талачке кризе у авионима у питању, полиција на земљи је скоро немоћна. Није могуће да полиција провали кроз авионска врата или прозор, улети у авион и ликвидира терористе. То је једноставно немогуће и било би изузетно ризично по таоце. Да је све тако једноставно и банално, онда никада не бисмо имали проблеме са отмицама авиона!

Иначе, терористичке отмице авиона дешавају се најчешће када авион полети, а не док стоји на писти, како је то Александар Вучић замислио у свом сценарију.

Терористичке отмице авиона тешко решавају безбедносне службе много развијенијих држава, али су наше службе показале да је то изузетно једноставно.

Наши специјалци су се пентрали по авиону са пиштољима!

 

Пентрали се по авиону. Сва срећа па им је пилот отворио прозор, иначе, како би савладали терористе.

Наши безбедњаци су толико моћи и снажни да их ни авионски мотори нису одували! (На снимку се чује да мотори раде.)

 

САЈ јачи од авионског мотора

Затим је организована терористичка отмица на Железничкој станици у Београду.

Овај део филма био је најсмешнији.

Пресудну улогу одиграо је мали плави камиончић помоћу којег су наши специјалци дошли до вагона. Искористили су некакву експлозивну направу како би разбили стакло на прозору и ушли у вагон.

Из плавог камиончића разбијају стакло

Нараво, мала експлозивна направа разбила је стакло које је унапред било припремљено, а не прави прозов који се заиста налази на вагонима.

 

Како би ушли у вагон да су морали да разбију прави прозор? Метална шипка на прозору би правила проблем.

Ако се сутра на Железничкој станици у Београду догоди терористичка отмица у паркираном вагону, надајмо се само да ће наша полиција дан пре имати довољно времена да постави лажно стакло које ће заправо успети да разбије.

После спектакуларног обрачуна са терористима у возу, наше службе успеле су да спрече терористичку отмицу веома важне политичке личности испред Палате Србија. То је ваљда припрема за атентат на Вучића о којем прича Драган Ј. Вучићевића.

Посебно је интересантно приметити како су терориристи након упада у Палату Србија таоце задржали у самом холу зграде. Нису су их заробили у некој другој просторији. Сви су у том тренутку били у холу.

Таоци у холу Палате Србија

Наши Жандарми и војници искористили су “немар” терористиса и упали у зграду под пуном опремом и изрешетали терористе док су у холу кружили око талаца који су лежали на поду.

 

Ликвидиран терориста који је трчао ка нашој полицији.

Глупи терориста не уме да пуца са даљине.

Надамо се само да ће терористи који сутра нападну Србију бити глупи као терористи из Вучићевог сценарија.

Да је ово права терористичка отмица, наше обавештајне и безбедносне службе никако не би могле да упадају у зграду као варвари без стратегије, јер је вероватно да не би знали где се тачно налазе таоци и терористи. Али, сви су знали сценарио, па је реализација задатака била много лакша.

Када су Жандарми и војници ослободили таоце, полиција је проверила да ли је у згради којим случајем остављена бомба. На њихову срећу, терористи су на сред ходника оставили торбу са бомбом.

Затим је специјалац са посебном опремом ушао у зграду и са механичком руком подигао торбу са бомбом. Пошто наше безбедносне службе немају роботе за овакве задатке, специјалац је могао само да се нада да бомба неће експлодирати уколико се помери.

Срећа његова па у торби није права бомба

Генијални специјалац је торбу са бомбом касније једноставно БАЦИО у посебно метално буре. Срећа његова па у торби стварно није била бомба!

 

Бацио бомбу, па шта буде

 

 

Још једна терористичка талачка отмица организована је на једном сплаву.

Наши безбедњаци одмах су распалили ватру по сплаву, убили неколико терориста, док се терориста који се налазио у сплаву једноставно предао.

Терористи у чамцима су успешно неутралисани. Једноставно су се предали када су видели Гашићеве војне бродове и хеликоптере.

Предао се терориста у војном чамцу

На сву срећи, ниједан полицајац није убијен у овом намештаном антитерористичком пропагандном филму. С друге стране, сви терористи успешно су ликвидирани или ухапшени.

Иначе, овај предизборни филм емитован је под називом “Антитерористичка вежба Штит”. Нити је реч о нечему што је “антитерористичко”, нити се ради о вежби.

Полиција и војска решавали су талачке кризе, а не терористичке кризе. То није била вежба, већ Вучићев предизборни филм који је обрукао специјалне јединице полиције и војске!

Али, пошто је тај догађај представљен као званична вежба безбедносних служби, све ове “филмске” грешке указују на то да ћемо бити у великом проблему уколико заиста дође до терористичког напада на Србију.


 

Извор: Телепромптер