ЕКСЛУЗИВНО на СРБском ФБРепортеру: Епски говор др Далије Васфи о америчком геноциду по свету, уз текст петиције народа Шведске за решавање мигрантске кризе (видео)

Dr Dahlia Wasfi

Редакција СРБског ФБРепортера овим путем користи прилику да се најлепше захвали поштованој др Далији Басфи на љубазности којом је послала транскрипт свог говора на енглеском језику нашем преводиоцу Љиљани Јовановић, која је замолила госпођу Басфи за дозволу да говор преведе на србски језик. Далија Басфи је изјавила да је почаствована што смо изразили интересовање за тај епски говор који је изговорила 2011. године у вези америчког народа и догађаја у Ираку и захвалила се поштованој Љиљани Јовановић на писму и разговору…

18. 11. 2015. за ФБР превела Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

Епски говор Далије Васфи

Ми смо обавезни према свакој и последњој жртви ове илегалне агресије, јер је овај покољ урађен у наше име. (односи се на амерички народ – примедба превод.)

Од Другог светског рата 90% жртава су ненаоружани цивили, а трећина тих жртава су деца. То су жртве које нам нису ништа скривиле. Од Палестине до Авганистана, од Ирака до Сомалије или било где би могла бити наша следећа мета, убијени неће бити просто колатерална штета, они ће бити жртве због природе модерног ратовања.

Они нас не мрзе због наших слобода, они нас мрзе јер ми сваког дана финансирамо злочине против човечности, и против њих. Такозвани “Рат против тероризма“ је само параван за нашу војну агресију да би преузели контролу над богатствима Западне Азије. Ово што радимо данас је слање сиротиње ове земље (САД) да убија сиротињу у муслиманским земљама. Ово је трговина крвљу за нафту. Ово је геноцид. За највећи део света ми смо терористи.

У овим временима, криминално је ћутати о нашој одговорности према свету и његовој будућности. У светлу нашег саучесништва у врхунском злочину против човечности у Ираку, и Авганистану, то је кршење Повеље Уједињених Нација и међународних закона, и како се било који Американац усуђује да критикује поступке легитимног отпора незаконитој окупацији? Како се ми усуђујемо било кога оптужимо као “насилника“? Наши такозвани “непријатељи“ у Авганистану, Ираку, Палестини, и у другим нашим колонијама по свету и ОВДЕ у градовима код нас код куће, се боре против диктатуре, тражећи поштовање људског рода.
Обележени су као „побуњеници“ и „терористи“ јер се одупиру силовању и пљачки од стране белих власти, али и они су само наше сестре и браћа који се боре за правду.

imagesЦивили који се налазе испред нашег оружја немају избора.
Али амерички војници имају избора. Ако смо имали неке сумње пре 5 година, данас знамо истину.
Наши војници се не жртвују због дужности, части и домовине.
Њих жртвују због Keliallogg-а, Brown-а и Root-а.
Не боре се они за Америку, већ се боре за њихове животе и њихове ратне другове који су са њима, а које смо ми послали у ратну зону.
Они не бране америчку слободу, они постављају темеље 14 сталних војних база, које служе да бране „слободу“ Exxon/Mobil-а и British Petroleum-а.
Они не успостављају демократију, они постављају основу за економску окупацију која ће се наставити након завршетка војне окупације.

Ирачко друштво се  данас – захваљујући америчкој „помоћи“, карактерише упадима у куће, ескадронима смрти, контролним пунктовима, хапшењем, полицијским часом, крвљу на улицама, и сталним насиљем.

Морамо да се усудимо да проговоримо у прилог народа Ирака који се одупире и издржава ужасно стање у које смо их довели путем наше крвожедног империјалистичког крсташког рата.
Морамо да проговоримо и у подршци оним америчким противницима рата – стварним војним херојима – који се држе њихове заклетве да „Бране Устав САД против свих непријатеља, страних и домаћих“ укључујући и оне терористичке ћелије у Вашингтону, познатијим под називом: законодавна, извршна и судска власт.

Фредерик Даглас је рекао:

“Они који пророкују у корист слободе а лимитирају кретање су људи који желе плодове без орања земље, желе кишу без грмљавине и муња, желе океан без хука таласа. Борба мора бити морална или физичка, или мора бити и једно и друго. Али мора бити борба. Сила ништа не предаје без отпора, никада није и никада неће. Свако од нас мора да захтева, да се бори, да одржава `грмљавину` да настави да оре, да говори, да се бори, пре него се оствари правда.
Ако нема правде нема ни мира.“
Хвала вам.

Уз овај екслузивни епски говор др Далије Басфи објављујемо и текст петиције коју је покренуо у мају месецу ове године народ у Шведској у вези избеглица, односно миграната из блискоисточних земаља, јер су говор уз текст петиције приложили покретачи.

link za peticiju

ИЗБЕГЛИЦЕ

Петиција је покренута 06. 05. 2015, а први потписи су добијени у Штокхолму.
У јесен се сакупљају потписи, потом ће бити штампани и предати Парламенту и Влади.

Текст петиције:

Постоји бар три начина да се реагује на долазак избеглица:
1. Примити све који желе да уђу,
2. Регулисати пријем,
3. Спречити да дође до појаве избеглица.
Из неког разлога у званичној Шведској постоји само опција 1.
Опција 2, се спомиње само када је неко осуђен.

У ствари, најхуманије и најконстурктивније решење би била солуција 3 – спречити настанак избеглица.
Они су производ нашег времена, избеглице су последица свих ратова који се воде после 11. септембра 2001. Зато тражимо следеће:

1. Да власти Шведске покрену међународну дипломатску и медијску кампању са циљем да се зауставе Америчка и Израелска империјалистичка ратна политика у Украјини, на Блиском Истоку и у Африци.

2. Да Шведска влада покрене међународну дипломатску и медијску кампању са циљем да се заустави америчко и израелско финансирање или било каква подршка групама као што су ИСИС, Ал Каида, или ционистичко фашистичка хунта у Кијеву.

3. Да Шведска напусти европску и америчку русофобну политику, и да прекине са учешћем у санкцијама против Русије.

4. Да захтева прекид ратова чиме ће помоћи избеглицама из суседних области И земаља из којих су они морали да побегну.

Вебсајт за петицију: http://raddasverige.nu/inte-en-enda-flykting-till/

ПЕТИЦИЈА: ДА НЕ БУДЕ ИЗБЕГЛИЦА

Потпис петиције:

http://www.liberatethis.com/index.html


Др Далија Васфи: Истина о ратовима: хттпс://њњњ.yоутубе.цом/њатцх?в=ЕyБлТнЗQМЛц

Извор: Фејсбукрепортер