Скандал у Бриселу: УНЕСКО добио захтев за примање Исламске државе по узору на Косово!

БРИСЕЛ- Седиште УНЕСКО-а у Бриселу, добило је захтев да се јавно изјасни о томе да ли подржава могућност да Исламска држава буде примљена у УНЕСКО. Како се наводи у захтеву, Исламска држава би могла да постане члан по истим принципима као Косово, као и да је светској јавности потребно постављање стандарда да ли самопроглашене државе са историјом као Косово и Исламска држава имају право на чланство у УНЕСКО-у.

Уништавање античког града Палмире (Фото: Твитер)

Седиште УНЕСКО-а за ЕУ, које се налази у Бриселу, у улици Руе Монтејер 14, примило је захтев да се изјасни о могућности примања Исламске државе као пуноправног члана УНЕСКО-а, како се наводи у захтеву Исламска држава је уништила 28 историјских споменика док је Косово 156, па УНЕСКО пре одлучивања о томе да ли појединачна држава може да буде члан, прво треба да постави стандарде да ли они који разарају историјске споменике могу да буду чланови УНЕСКО-а. Захтев предат у Бриселу је потписан као заједничка удружења „Европљани за српско Косово“ и омладине Српске радикалне странке.

„Циљ наше акције је да покажемо да се на Косову врши културолошки и етнички геноцид над Србима и да позовемо људе да стану на страну Срба против признавања псеудо-државе Косово. Обезбеђење у згради се понашало веома агресивно према нама, али смо урадили оно што смо планирали. Ми желимо да информишемо јавност о злочинима који су почињени против Срба, НАТО пројекат да се Косово отцепи од Србије не сме да има подршку у земљама запада и морамо се борити против тога. На сваком могућем нивоу, желимо да подржимо Србију по питању Косова“, рекао је о захтеву за изјашњење УНЕСКО-а по питању Исламске државе Рубен Росиер један од организатора акције.

Рубен (Фото: Правда)

О плану овакве несвакидашње акције председник омладина Српске радикалне странке Светислав Мађаревић каже за Правду да је циљ СРС да у свакој прилици напада оне који призају такозвано Косово. „Унеско је организација која има за циљ да сачува светску културну баштину. Ни правно, ни историјски, ни морално Косово не може постати чланица УНЕСКО-а. Ово што се сада ради са Унеском доказује да Америци и њеним савезницима ништа није свето. Залажу се да они који су рушили нешто што је опстало неколико стотина година буду награђени уласком у УНЕСКО и самим тим понизе Србију и српски народ и уколико успеју то ће бити највећи скандал у историји УНЕСКО-а“, рекао је Мађаревић.

Како у наведеном захтеву пише Косово и исламска држава имају идентичну историју, настали су у грађанском рату, илегалном сецесијом масовним злочинима и уништавањем идентитета народа. Такође се наводи и да су и Косово и Исламска држава користили тероризам као средство постизања својих циљева, који су они и њихови савезници називали неконвенционалним начином ратовања.

Писмо за УНЕСКО (Фото: Правда)

„Као држављанка Сирије могу из прве руке да кажем да је оно што се дешава са Исламском државом у Сирији идентично са дешавањима на Косову. УНЕСКО је као Бан Ки-Мун, често забринут дешавањима али никад довољно забринути да нешто конкретно предузео, од забринутости и осуда немамо ништа. Исламска држава је разорила Палмиру, терористи Ал-Нусре су користили средњовековни замак Крак де Шевалиер као своју базу, споменици се уништавају и историјски артифакти преко Турске завршавају на црном тржишту и који су резултати УНЕСКО-а и других међународних организација по том питању? Шта су урадили по питању заштите историјског наслеђа?“, рекла је Рима Дариоус, Сиријка присутна приликом уручивања захтева да се канцеларија УНЕСКО-а јавно изјасни по питању Косова и Исламскр државр, а на наше питање која би била њена реакција ако УНЕСКО званично прими Косово каже:

„У том случају позвала бих их да учлане и Талибане, Ал- Каиду, ТМТ терористичку организацију која је учествовала у стварању још једне квази-државе која се данас зове Северни Кипар, а по истом шаблону је уништавала бројне Грчке споменика. Не постоји разлика између њих и КЛА (УЧК), уколико је Косово у УНЕСКУ, онда побеђују тероризам и дивљаштво, а историја губи.

Фото: Рама Дариоус и Рубен (Фото: Правда)

Рима Дариоус је надавно у Београду говорила на скупу Образа и СНП Наши где је објаснила истину о избеглицама из Сирије о чему више можете видети ОВДЕ.

„Косово поред тога што није држава и чланица УН, не испуњава ни један други услов за чланство у УНЕСКО-у и уколико генерална конференција потврди одлуку извршног одбора да прими сецесионисте тиме ће сам УНЕСКО изгубити кредибилитет и смисао постојања. Таквим потезом УНЕСКО поздравља и награђује уништавање историјских споменика и сноси одговорност у будућности за могућа уништења. Уколико џихадисти одлуче да дигну у ваздух Нотр Дам, какво право има режим у Француској да то осуду, уколико су подржали кандидатуру Косова у УНЕСКО-у“ каже подпредседник омладине СРС Драган Пилиповић и додаје:

„ Циљ наше заједничке акције је да покажемо људима у државама које гласају по питању Косова шта се дешава у нашој земљи. Свака држава која признаје Косово директно дестабилизује Србију јер држава не постоји без граница и самим тим они сносе одговорност за друге проблеме који проистичу из дестабилизације наше земље. Зато позивамо нашу дијаспору и све странке и организације које су против илегалне сецесије Косова, да не остану само на изјавама да су против независности већ и да се активно укључе у кампању против признања псеудо-државе“, закључио је Пилиповић.

Захтев је предат (Фото: Правда)

Коначна одлука генералне коференције УНЕСКО-а по предлогу извршног одбора да прихвати чланство Косову се према изјавама из министрва спољних послова Србије може очекивати око 9. новембра.

 

Извор: Правда