Вучић даје из нашег џепа 5 милиона евра за Сребреницу!?

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће Србија уложити пет милиона евра у развој Сребренице и да су та средства већ на располагању.

vucic-aca-izdajnikОн је рекао да је Влада Србије јутрос донела одлуку да два милиона евра пребаци на рачун општине Сребреница, додавши да ће та средства већ у понедељак бити на располагању локалним властима Сребренице.

Према његовим речима, преосталих три милиона евра треба да буду уложена у пројекте, које би требало да реализују компаније из Србије, заједно са Републиком Српском и општином Сребреница.

„И тај новац одмах имате на располагању и сви Сребреничани, без обзира да ли је реч о Бошњацима или Србима, моћи ће да рачунају на много више посла и бољи живот“, истакао је Вучић у свом обраћању на Инвестиционо-развојној конференцији у Сребреници.

Он је рекао да су на конференцију стигли и представници десет компанија из Србије које су заинтересоване да улажу у Сребреницу.

„Србија гледа у будућност, ми Срби желимо најбоље односе са Бошњацима, желимо да градимо заједничку будућност, да наредних стотину година проведемо у миру, да свима буде боље, да живимо боље и ово је само наш мали допринос тој и таквој заједничкој будућности“, рекао је Вучић.

Он је додао да ће Србија увек тежити ка том циљу, али да ће увек осудити оно што је у прошлости било лоше.

„Желимо добре и братске односе са Сребреницом, као што то Срби желе са Бошњацима“, рекао је премијер Србије.


Извор: Бета