Деманти на чланак о дељењу Библија припадницима Војске Србије – ЗЛОУПОТРЕБА РАЗГОВОРА СА ПУКОВНИКОМ МИЛУТИНОВИЋЕМ

Текст који је објављен на порталу британског Телеграфа, а пренели га и неки наши медији, изнео је нетачне цитате начелника Одељења за веру Војске Србије пуковника Саше Милутиновића. Упркос захтеву за ауторизацију интервјуа, текст није достављен ни пуковнику Милутиновићу, ни генералном секретару Библијског друштва Србије Вери Митић, на чију иницијативу је разговор и вођен.

Напомињемо да је интервју са пуковником Милутиновићем рађен за портал Британског библијског друштва, које је било у посети сродном српском друштву, а не за британски Телеграф.

Реагујући на нетачно писање британске новинарке, генерални секретар Библијског друштва Србије Вера Митић, која је присуствовала интервјуу, упутила је писмо Британском библијском друштву, указујући на тенденциозне грешке и неистине у објављеном тексту, те је интервју уклоњен са њиховог портала.

Удружење грађана Библијско друштво Србије донатор је 4.000 примерака Светог писма Новог завета и исто толико молитвеника припадницима Војске Србије, уз благослов Српске православне цркве.

Извор: званични сајт Војске Србије


Председник Библијског друштва Србије је епископ шабачки Лаврентије, познат по екуменистичким ставовима и наступима.

Уредништво