ПРОТЕСТ: Народ из цијеле Црне Горе пристиже или је већ стигао у Подгорицу

Демонстранти из више градова са сјевера Црне Горе стигли су у Подгорицу


Са претходног окупљања присталица ДФ-а на Тргу Републике у Подгорици

Демонстранти из више градова са сјевера Црне Горе стигли су у Подгорицу, где у самом центру, на Тргу републике, у 19 сати почиње протест.

Према подацима које имају организатори протеста, између 200 и 250 Колашинки и Колашинца учествоваће на протестима у Подгорици.

Како је казао први човјек ДФ-а у Колашину, Александар Дожић, интересовање за учешће на протестима је изненадило и организаторе.

„Чак и ми смо изненађени бројем суграђанки и суграђана, који ће учествовати на протестима. Већина њих су одлучили да крену приватним аутмобилима и то у мањим групама. Прва је кренула око 14,30 сати, док ће неки сачекати 17 сати, па кренути ка Подогрици,” казао је Дожић.

Према ријечима локалног функционера ДФ-а Манојла Мана Јанковића, око 50 путничких аутомобила и комби са демонстантима су до 16 сати кренули из Колашина ка Подгорици.

„Било да је ријеч о члановима и симаптизерима ДФ или не, свима њима дугујем огромну захвалност. Свима нам је заједничко да смо гладни слободе. Вријеме је да се заједнички изборимо за њу. Када, ако не сада” казао је Јанковић.

Из Будве су према Подгорици кренула два аутобуса и два комбија.

Према ријечима организатора, ка главом граду Црне Горе упутило се и 20 аутомобила.

Организациони одбор Демократског фронта саопштио је да је на протест у Подгорици из Берана кренуло неколико стотина грађана.

Превоз за Подгорицу био је организован, а Беранци су почели да се окупљају нешто прије 13 часова.

Велики број грађана се ка Подгорици упутио самостално, својим аутомобилима.

Из Пљеваља се на протесте у Подгорицу упутило неколико стотина грађана са 80 возила, тврде у Организационом одбору протеста.

Испред зграде Општине у 13 сати организовано је кренуло двадесетак возила, док су остали како тврди Никола Ровчанин из ДФ-а самоиницијативно упутили пут Подгорице гдје ће присуствовати протестном скупу под слоганом „Слобода или ништа“.

Ровчанин је рекао да су на протесте осим активиста ДФ-а кренуле и присталице СНП-а и Покрета за Пљевља.

Извор: Принцип.ме