Повређена деца у Горњем Кусцу

У селу Горње Кусце, у општини Ново Брдо, вечерас око 18 часова повређена су четири адолесцената старости између 12 и 16 година незванично сазнаје РТК2.

Сви повређени су српске националности.

Портпарол Косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани, потврдио је за РТК2 да је до инцидента дошло.

„Дошло је до свађе између две групе младића, а најмање је једно лице повређено и пребачено је у болницу у Грачаници. Он је према извештају лекара ван животне опасности. Косовска полиција је покренула поступак, а један седамнаестогодишњи младић је ухапшен, а регионалне јединце истражују више детаља“, рекао је за РТК2 Хашани.

Како сазнајемо, до напада је дошло када су се српска деца враћала кући. Инцидент се догодио на улазу у село Горње Кусце, где живе Албанци. Према непотврђеним информацијама, групу српске деце појурила је једна особа, притом млатарајући дрветом на коме је био ексер. Последњи младић у групи који није успео да побегне, убоден је ексером у леђа. Он је хитно пребачен на хирургију Клиничко болничког центра у Грачаници, одакле је транспортован у болницу у Митровици.

Ово село у Косовско-поморавском крају, удаљено је 3км од Гњилана и насељено је претежно становништвом српске националности.

Извор: Радио Контакт плус