Српска листа протестовала због пријема Косова у Унеско

„Одлука државних власти Црне Горе да подрже пријем Косова у Унеско неразумна је и наноси специфичну штету српским националним интересима. Црна Гора, која је некада важила за бастион Српства, на овај начин је још једном демонстрирала одлучност да уласку у НАТО пакт подреди емоције и политичке потребе трећине своје популације. То није охрабрујуће за будуће међунационалне односе и класична је брука оних којима су преци били Срби“, оцијењено је из Српске листе.

Српска листа је тим поводом упутила протест Министарству иностраних послова и европских интеграција Црне Горе које је продужена рука политичке воље Демократске партије социјалиста, Социјалдемократске партије, Социјалдемократа, Бошњачке странке, албанских режимских странака и једне хрватске националне странке чији је циљ да се направи трајни јаз између Србије и Црне Горе.

Нажалост, овај поступак режима у Подгорици нема искључиви карактер црногорског антисрпства, него је директно скопчан и са намјером појединих аналиционалних структура које су де иуре и де фацто дио српских државних власти. Те структуре, синхронизовано са режимом у Подгорици, желе Србију и у НАТО-у и Европској унији.

Голгота српског народа на Косову ескалирала је доласком досманлија на власт и није чудо да Косово данас суштински није у Србији јер имамо срамне дјелове београдског режима, типа Вука Драшковића, који се залажу за признање НАТО творевине на Косову настале терором и злочинима. Када је по америчком и налогу Бориса Тадића владика Артемије протјеран са Косова и Метохије, када су испоручени Ратко Младић и Радован Караџић, постало је јасно су евроунијатсво, перфидна НАТО политика и разарајући екуменизам, превладали у свим структурама српског друштва.

„Зато властима Црне Горе, које су већинска црногорска национална политичка елита, може бити да се понашају на недостојан начин. Српска листа Црногорце сматра националном заједницом која се слободно, колико и лакомо, одрекла Српства. Ипак, осим што упиремо прстом у људе који више подсјећају на Роднија Тротера, него на озбиљну политичку структуру, морамо се сјетити да имамо у својим редовима оне који раде исто што и Мило Ђукановић и ,,опозициона нада“ Ранко Кривокапић, иако се формалну ,,казују“ Србима“, закључује се у саопштењу.

Извор: Портал Аналитика