Вучић: Нема избора бар шест месеци

Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да је његова одлука да се не иде на изборе и поручио да их неће бити ни у наредних бар шест месеци.

вучић1БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да верује да ће платформа за преговарачко поглавље 35, које се бави питањем Косова и Метохије, бити повољнија за Србију и другачија него што је нацрт који се појавио у јавности, као и да амандам који су предложиле Немачка, Велика Британија и Хрватска – неће ни бити.

„Моје питање је шта је што можемо да променимо. Верујем да амандана неће ни бити и да ће нешто другачији и повољнији бити предлозили из платформе за преговарачко поглавбље 35“; рекао је Вучић у емисији „Тешка реч“ на ТВ Пинк.

Он је нагласио да Србија треба да остане на европском путу, јер тако постаје јача.

„Мој посао је да исплатим сваког месеца плате и пензије за 2,5 милиона људи, које ни једног месеца не смеју да касне, а мора да их буде за следећи месец. Чак 60 одсто робе ми извозиомо у ЕУ, шта ако се одрекнемо оних којимаизвозимо толико проценат наших роба, укључујући и регион у који извозимо још 13 одсто“ рекао је Вучић одгиоварајући на питање да ли после свих дешавања политика и ЕУ и Косово може да опстане.

Моја одлука је да не идемо на изборе, изјавио је вечерас премијер Алекснадар Вучић.

Он је рекао да је добро да немамо изборе још најмање шест месеци јер би било неодговорно.

Да ли ће их бити за шест, осам или десет месеци, не знам ,али у наредних три чцетири, пет, неће их бити.

Мој посао је да доносим одлуке у интересу грађана, рекао је премијер.

Боримо се за своју земљу, државу и народ на КиМ

Премијер Вучић изјавио је коментаришући изјаву председника САНУ Владимира Костића о Косову, да је наше да се боримо за своју земљу, државу и народ.

„Питање је да ли ћемо имати расплет какав ми желимо, али не желимо да унапред прихватимо оно што је најлошија варијанта за нас… Борићремо се мирним демократским средствима, памећу и пиолитичком и дипломатском снагом“, рекао је Вучић.

Каже и да познаје Костића, те да су разговарали, али да ништа не може лоше да му одговори.

„Не могу да се сагласим са његовом изјавом и он има право на став и мишљење. Али видео сам и шта каже Коштреш и овај члан Пајтићеве владе и Мићуновић о неуспешном пројекту Републике Српске, потпредседник СПС да ћемо да купујемо Косово… Лоше је време за такве изјаве, поготово у тренуцима када покушавамо да одговоримо државе да не гласају за улазак Косова у УНЕСКО“, поручио је он.

Он је подсетио и да су од када је председник владе само две државе признале Косово као државу.


Извор: Танјуг