Завршен протест у Подгорици, ултиматум Ђукановићу

ПОДГОРИЦА – Протестни скуп Демократског фронта (ДФ), на којем се окупило више хиљада људи, одржан је вечерас у центру Подгорице, уз ултиматум премијеру Милу Ђукановићу да до суботе поднесе оставку и да буде формирана прелазна влада.

podgorica_protest_pok_1810У супротном, како је поручио лидер ДФ-а Андрија Мандић, „цела Црна Гора долази у Подгорицу“, преносе подгорички медији.

Мандић је на почетку скупа, који је одржана иако није званично одобрен, рекао да је премијер Ђукановић око 18.30 часова авионом напустио земљу и затражио је да сви учесници протеста буду мирни и да се понашају достојанствено.

Он је учеснике протеста позвао да се „спреме за суботу“.

„Имамо план како да сменимо диктатора“, казао је Мандић и позвао коалиционе партнере ДПС-а да напусте Владу.

„Грађани су дошли без јавног позива, а тек ћемо их у суботу позвати ако Ђукановић не поднесе оставку“, рекао је лидер ДФ.

Небојша Медојевић поручио је да нема предаје и да је „ово права Црна Гора“, а окупљени су скандирали „Победа, победа“!

Протестни скуп и шетња улицама Подгорице прошли су без већих инцидената, мада су неки демонстранти, који су били маскирани, у једном тренутку бакљама, камењем и флашама гађали полицију, која је против њих употребила сузавац.

ДФ је и синоћ организовао окупљање у Подгорици и том приликом је интервенисала полиција јер су окупљени грађани поломили стакла на више излога, бацали каменице, сузавац и флаше према полицији.

После тога је полиција, како је саопштено, у складу са законом употребила сузавац и гумене метке.

Полиција је саопштила да је синоћ спречила и насилан улазак у зграду Скупштине Црне Горе.


Извор: Танјуг