Посмртни остаци мајора Гавриловића напокон у Алеји великана

Посмртни остаци мајора Драгутина Гавриловића ће, после неправде дуге седам деценија, напокон бити сахрањени у Алеји заслужних грађана, најавио је данас градски менаџер Горан Весић.

Grob Majora GavrilovićaБЕОГРАД – Посмртни остаци мајора Драгутина Гавриловића ће, после неправде дуге седам деценија, напокон бити сахрањени у Алеји заслужних грађана, најавио је данас градски менаџер Горан Весић.

„Скупштина града Београда и Комисија за споменика и називе тргова и улица врло радо ће подржати предлог листа „Курир“ да посмртни остаци мајора Гавриловића буду пренесени у Алеју заслужних грађана,“ рекао је Весић, саопштио је Беоинфо.

Мајор Гавриловић је задужио српски народ својим херојством и заслужује да буде не само адекватно сахрањен, већ и да се размотри подизање споменика њему у част, рекао је Весић.

Мајор Драгутин Гавриловић, који се током многих битака истакао невероватним јунаштвом и чији је чувени говор, ноћ уочи одбране Београда, одавно ушао у историји, сахрањен је без војних почасти, у поцепаним чакширама и у гробу своје рођаке на Новом гробљу 1945. године.

Та неправда ускоро ће бити исправљена, наводи се у саопштењу.


Извор: Танјуг