Приватизација Телекома до краја новембра

Министар привреде Жељко Сертић изјавио је да се окончање процеса приватизације „Телекома“ очекује у другој половини новембра, а осам компанија је заинтересовано за националног телеоператера, преноси дневник „Блиц“.

Telekom SrbijaНеобавезујуће понуде поднело је осам фирми. Оне су откупиле тендерску документацију и сада у „Телекому“ анализирају пословање, пише „Блиц“.

Лист додаје, позивајући се на извор близак преговарачкој групи за Телеком, да би након тога компаније требало да поднесу и обавезујуће понуде, које би поред саме цене за откуп власништва требало да садрже и план инвестирања и социјални програм.

Ипак, не очекује се да ће свих осам компанија поднети и обавезујуће понуде, а тренутно су међу заинтересованим Advent International Plc, Европска банка за обнову и развој, Mid Europa Partners LLP, Telekom Slovenje, Abu Dhabi Investment Authority, Colbeck Capital Management.

Министар трговине Расим Љајић рекао је да преговори са синдикатима Телекома иду у добром правцу и да се очекује да ускоро у потпуности буду дефинисани износи отпремнина за оне који ће напустити фирму.


 

Извор: Бета