Реаговање Новоруских јунака – Ово је крај наших надања.

Говори се да је рат у Донбасу готов и мало ко помиње Новорусију, а шта кажу о томе хероји Новорусије.
Igor-Strelkov-0002

Игор Иванович Стрелков

Легендарни пуковник Игор Стрелков у емисији код Максима Калашњикова је објаснио да је један од разлога интеревенције Руске Федерације у Сирији да се заборави на предату Новорусију. Иначе овај православни официр је био први који је реаговао против Минског споразума, којим се гаси Новорусија, а обнавља Украјина. Реаговали су раније и други против издаје, али су то платили главом (Беднов, Ишћенко и Мозговој), Стрелков је само оклеветан, смењен и прогнан.

Јунак ополченија и руски писац Генадиј Дубовој јавно се изјаснио – „Да, ово је крај, рат је завршен, односно, били смо приморани да га завршимо. Све се већ догодило. Ово је крај наших надања.“

Генадиј Дубовој

Генадиј Дубовој – Ово је крај наших надања

Руски публициста Иван Иванов каже :“Главнокомандујући, ти си нас предао. Ви сте продали Новорусију за кредите и укидање санкција. Ви сте продали себе, своју част, савест и будућност. Ви сте продали Русију.“

nashivka-gumanitarnogo-batalona-brigada-prizrak-5.655x459Бригада „Призрак“, батаљони „Русич“, „Ангел“ и 1. Славјански батаљон су више пута изнели да су за Новорусију и против Минског споразума, али узалуд. Све личи на издају Крајине, Босне и Косова уз паролу „Мир нема алтернативу“! Иначе званични став РФ од пре 6 месеци је да идеја Новорусије није успела и да се од ње одустаје?!

aleksej-mozgovoj

Алексеј Мозговој, командант бригаде „Призрак“ убијен 2015.г.

betmen_bednov_aleksandr_3

Александар Беднов, командант специјалне јединица ЛНР „Бетмен“ убијен 2014.г.


 

„Комплекс мера за реализацију Минских договора“
у целини:
  1. Неодложан и свеобухватан прекид ватре у појединим општинама Доњецке и Луганске области Украјине и његово стриктно поштовање почевши од 00 часова 00 минута (по кијевском мерењу времена) 15. фебруара 2015. године.
  2. Повлачење укупног тешког наоружања обема странама на једнака одстојања у циљу формирања зоне безбедности ширине минимум 50 km између страна за артиљеријске системе калибра 100 mm и више, зоне безбедности ширине 70 km за вишецевне ракетне бацаче и ширине 140 km за вишецевне ракетне бацаче „Торнадо-С“, „Ураган“, „Смерч“ и тактичких ракетних система „Точка“ („Точка У“): – за украјинску војску: од фактичке линије додира; – за наоружане војне формације појединих општина Доњецке и Луганске области Украјине: од линије додира према меморандуму из Минска од 19. септембра 2014. Повлачење горе набројаног тешког наоружања треба да почне најкасније два дана након прекида ватре и да се заврши у року од 14 дана. Овом процесу ће допринети ОБСЕ уз подршку Трилатералне Контакт групе.
  3. Да се обезбеди ефикасан мониторинг и верификација режима прекида ватре и повлачења тешког наоружања од стране ОЕБС-а од првог дана повлачења, уз коришћење свих потребних техничких средстава, укључујући сателите, беспилотне летелице, радарске системе и сл.
  4. Првог дана након повлачења започети дијалог о моделима одржавања локалних избора у складу са украјинским законодавством и Законом Украјине „О привременој локалној самоуправи у појединим општинама Доњецке и Луганске области“ као и о будућем статусу ових региона у складу са наведеним законом. Без одлагања, а најкасније 30 дана од дана потписивања документа, усвојити одлуку Врховне раде Украјине са навођењем територија за које важи специјални статус у складу са Законом Украјине о привременој локалној самоуправи у појединим општинама Доњецке и Луганске области у складу са линијом, одређеном у меморандуму из Минска од 19. септембра 2014. године.
  5. Да се обезбеди помиловање и амнестија путем имплементације закона који забрањује кривично гоњење и кажњавање лица у вези са догађајима који су имали место у појединим општинама Доњецке у Луганске области Украјине.
  6. Да се омогући ослобађање и размена свих талаца и нелегално задржаних лица на основу принципа „све за све“. Овај процес мора да буде завршен најкасније петог дана после повлачења.
  7. Да се омогући безбедан приступ, испорука, чување и дистрибуција хуманитарне помоћи на бази међународног механизма.
  8. Одређивање модела потпуног обнављања социјално-економских веза, укључујући социјалне исплате, као што су исплата пензија и друге исплате (примања и приходи, благовремено плаћање свих комуналних рачуна, успостављање опорезивања у оквирима правног поља Украјине). У том циљу Украјина ће успоставити управљање сегментом свог банкарског система у регионима захваћеним сукобом, а могуће је да буде успостављен међународни механизам за поједностављење таквих трансакција
  9. Успостављање потпуне контроле над државном границом од стране владе Украјине у читавој зони сукоба, које треба да почне првог дана после локалних избора и да се заврши након свеобухватног политичког регулисања (локални избори у појединим општинама Доњецке и Луганске области у складу са Законом Украјине и уставном реформом) до краја 2015. године под условом реализације тачке 11 – уз консултације и усаглашавање са представницима појединих општина Доњецке и Луганске области у оквирима Трилатералне Контакт групе.
  10. Повлачење свих страних наоружаних формација, бојеве технике као и најамника са територије Украјине под надзором ОЕБС-а. Разоружавање свих нелегалних група.
  11. Спровођење уставне реформе у Украјини са ступањем на снагу до краја 2015. новог устава, који као, кључни елемент, предлаже децентрализацију (узимајући у обзир специфичности појединих општина Доњецке и Луганске области, усаглашених са представницима ових региона), као и усвајање сталног законодавства о специјалном статусу појединих општина Доњецке и Луганске области у складу са мерама, наведеним у напомени [1], до краја 2015. године. (Види напомену)
  12. У складу са Законом Украјине „О привременој локалној самоуправи у појединим општинама Доњецке и Луганске области” питања, која се тичу локалних избора, биће разматрана и усаглашавана у оквирима Трилатералне Контакт групе. Избори ће бити одржани уз поштовање одговарајућих стандарда ОЕБС-а уз мониторинг од стране Канцеларије за демократске институције и људска права ОЕБС-а.
  13. Да се интензивира активност Трилатералне Контакт групе, између осталог и путем формирања радних група за реализацију одговарајућих аспеката Минских споразума. Они ће одражавати састав Трилатералне Контакт групе. Напомена: Ове мере су усклађене са Законом „О привременој локалној самоуправи у појединим општинама Доњецке и Луганске области“ и укључују следеће: – ослобађање од кажњавања, кривичног гоњења и дискриминације лица, везаних за догађаје у појединим општинама Доњецке и Луганске области; – право на језичко самоопредељење; – учешће органа локалнe самоуправe у именовању шефа тужилаштва и судова у појединим општинама Доњецке и Луганске области; – могућност да централни органи извршне власти потписују са одговарајућим органима локалнe самоуправe споразуме у сфери привредног, социјалног и културног развоја појединих општина Доњецке и Луганске области; – држава пружа подршку социјално-економском развоју појединих општина Доњецке и Луганске области; – подршка од стране централних органа власти прекограничној сарадњи у појединим општинама Доњецке и Луганске области са регионима Руске Федерације; – формирање јединица народне милиције у складу са одлуком локалних одбора са циљем одржавања јавног реда у појединим општинама Доњецке и Луганске области; – овлашћења посланика локалних одбора и службених лица, изабраних на привременим изборима, постављених Врховном Радом Украјине у складу са овим законом, не могу да буду превремено укинута.