Добровољци, не крећите – рат за Донбас је изгледа готов!

Kоначно лепе вести из Новорусије. Најновије је да су се договорили у Минску око примирја, како наши кажу, овог пута озбиљно.

Пише: Дејан Берић, снајпериста у Новорусији

Дејан Берић (Фото: Јутјуб)

Дејан Берић (Фото: Јутјуб)

Руси су гаранти мира, што значи да укрофашисти морају да испоштују договоре или су награбусили као жути.

Не знам како ће да објасне својим фашистичким организацијама, које то неће да схвате, да је Донбас дефинитвно отишао из Украjине. Сад је на политичарима, али мени се чини да ће то бити нешто као Косово што је у саставу Србије, јесте, али не смемо привирити тамо.

По мени лично то и није неко решење, јер ће рат увек висити над главом, али колико толико је спроведен мир, а пошто је Русија гарант, уверен сам да ће урадити оно што је најбоље за народ овде.

Углавном ми смо своје одрадили, за сада се војска повлачи у складу са договором, мада је наша већ раније одвела технику, али сад и оружја мањег калибра. Ништа то није толико далеко да се брзо не може вратити на прву линију, али је охрабрујуће.

Мада има увек будала, који мисле да ми овде спавамо или да пијанчимо. Тако су синоћ послали велике америчке беспилотне летелице да снимају Доњецк. Буквално над центром града је срушена једна, а друга не знам тачно где је пала, срушили их са Иглама (ручни противавионски бацачи ракета).

Све у свему то би сад требало да донесе спокој, мада грађани као грађани плаше се свега, јер не знају шта ће бити резултат тих договора до краја. Искрено, гледајући у задње време како се Руси опходе према супростављеним странама чисто сумњам да ће давати неке велике уступке и дозволити да Донбас постане место где ће се стационирати НАТО ракете или базе.

Још једно обавештење за све оне који су планирали да долазе, пријем добровољаца барем код нас је обустављен. Примају се млади, месни момци који желе да прођу војну обуку, а све остало за сада је на стенд бају.

Поздрав из, за сада, а надам се и на дуже, мирног Донбаса.


Извор: Правда