Студенти и ученици из Србије у посети Албанији

Око 50 студената и ученика из Србије боравиће од сутра у тродневној посети Албанији, у оквиру реализације споразума Србије и Албаније о оснивању Регионалне канцеларије за младе Западног Балкана, који су у августу најавили премијери Србије и Албаније Александар Вучић и Еди Рама.
Tirana spomenik Skenderbeg

Тирана, Албанија

БЕОГРАД – Око 50 студената и ученика из Србије боравиће од сутра у тродневној посети Албанији, у оквиру реализације споразума Србије и Албаније о оснивању Регионалне канцеларије за младе Западног Балкана, који су у августу најавили премијери Србије и Албаније Александар Вучић и Еди Рама.

Споразум је парафиран у Бечу 27. августа, а потписници су се сагласили да ће заједнички радити на подршци регионалној размени идеја и јачању сарадње младих, засноване на толеранцији и поштовању људских вредности, што је и циљ посете.

Гости из Србије али и њихови домаћини биће и на фудбалској утакмици Албанија – Србија у Елбасану, а боравак у Тирани заједнички организују министарства просвете две земље.

„Посета је прва у низу сличних иницијатива“, рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић и нагласио да ће млади из Србије бити смештени код вршњака у Тирани.

У том граду ће имати прилику да се лично увере колико су живот и студије у Албанији другачији него код нас.

Вербић је, како је наведено у саопштењу Министарства просвете, нагласио да је посета организована уз гаранцију максималне безбедности учесника.


Извор: Танјуг