Порошенко:Украјина мора да преузме контролу над границом

Председник Украјине Петро Порошенко нагласио је данас да његова земља мора поново да преузме контролу над источном границом с Русијом, упркос очигледном одлагању спровођења мировног споразума склопљеног у фебруару за следећу годину.

422162_petar-porosenko--beta--ap--m.-s._fКИЈЕВ – Председник Украјине Петро Порошенко нагласио је данас да његова земља мора поново да преузме контролу над источном границом с Русијом, упркос очигледном одлагању спровођења мировног споразума склопљеног у фебруару за следећу годину.

Порошенко је за украјинску телевизију рекао да се никад није сложио с одредбама које је у петак објавио председник Француске Франсоа Оланд, после састанка о украјинској кризи у Паризу.

Мировни процес „мора бити окончан до краја године. Тако је наведено у споразуму из фебруара и нико не покушава то да мења. Граница је кључна компонента нашег суверенитета и по том питању нећемо правити компромисе“, истакао је Порошенко.

Оланд је, после четвородневног састанка, на којем су учествовали и немачка канцеларка Ангела Меркел и председник Русије Владимир Путин, рекао да споразум из фебруара неће моћи да буде спроведен до одређеног рока, односно до краја године.


Извор: Танјуг