Шешељеви радикали: Мандић је преварант, није нам мјесто на протесту

„Шешељеву Странку српских радикала не интересују протести које Демократски фронт организује у Подгорици. Ми немамо шта да тражимо заједно са онима који се залажу за улазак у НАТО пакт и Европску унију и који клече пред србомрсцем и богоборцем Ранком Кривокапићем да им се придружи. Нико у име Војислава Шешеља и странке нема право да се појави на протестима, а сваки грађанин има право да се појави гдје год хоће у лично име“ оцијенио је Роберт Жижић, члан Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке.

zastava-radikali-srpska-radikalna-stranka-srsПрема његовим ријечима, став Шешељевих радикала је да је Андрија Мандић преварант.„Зато нама није мјесто на скупу на коме се српске тробојке лепршају заједно са бијелим ратним заставама и љиљанима Насера Орића под којима је заклано или на други свирепи начин убијено 3.267 Срба, а 800 српске дјеце остало без оба родитеља у Сребреници, Поточарима и Братунцу. Нама, српским радикалима, није мјесто на протесту на коме су са заставама Србије спојене албанске заставе под којима су убијани српски монаси – мученици, жене, дјеца и српски војници и полицијаци на Косову и Метохији, заставе којима је јуришано на српске Кошаре и оскрнављени и уништени манастири и крстови на куполама цркви, као што се то десило са Светим Архангелима у марту 2004. године“, наводи се у саопштењу Жижића достављеном Порталу Аналитика.

Он је рекао да радикали хоће да руше постојећи режим Мила Ђукановића који врши асимилацију Срба и који је довео Србе до просјачког штапа у Црној Гори.„За њега имамо посебан политички принцип јер је учествовао у разбијању Српске радикалне странке у Србији, баш као и у Црној Гори са надом да се никада не опоравимо. Али нема тога циља кога српски националисти могу да остварују под муслиманским и албанским ратним заставама. За разлику од Мандића, за нас је Српство свето и за српски народ не постоји ништа боље од идеологије српског национализма“, објаснио је онШешељеви радикали су концентрисани на припреме за предстојеће прољећње ванредне парламентарне изборе и локалне изборе у неколико градова.„У фази смо заокруживања заједничких тимова са Српском листом са циљем да формирамо Патриотски блок за Српство и Русију. Очекујемо да нам се придруже све патриотске десничарске и љевичарске политичке и невладине организације које се залажу за војне, економске и царинске интеграције са Руском федерацијом и да се на тај начин супротставимо евроунијатама и политичкој НАТО пјешадији“, закључује се у саопштењу.


Извор: портал Аналитика