Србадија барска – Злоупотребили су наше име на протесту!

Редакцији Принцип-а данас се писмом за јавност обратила СРБАДИЈА БАРСКА а њихово реаговање, поводом злоупотреба њиховог имена на протестима у организацији Демократског фронта, преносимо интегрално:

ipp

ЈАВНОСТИ У ЦРНОЈ ГОРИ

Ми, навијачи свих спортских репрезентација Србије из Бара, препознати у јавности под именом „Србадија барска“ које смо себи надјенули уочи меча рукометне селекције Србије са Црном Гором у нашем граду, саопштавамо да немамо никакве везе са групом која под нашим именом подржава протесте Демократског фронта у Подгорици.

Ми смо се под именом Србадија барска окупили и ујединили као навијачи клубова из Србије али и свих српских репрезентација без икаквих политичких профилација, осим у смислу јасног родољубивог и патриотског опредјељења. У том контексту, сматрамо да су државне заставе Србије на протестима у Подгорици злоупотријебљене мијешањем са новокомпонованим партијским и другим симболима.

Група Србадија барска настала је уочи меча који је рукометна репрезентација Србије играла 10. јуна против црногорске у нашем граду. Тада нам је забрањен улазак у дворану СЦ Тополица, а наши чланови били су жртве репресије служби безбједности. Поједине политичке партије злопутријебиле су наше име дијелећи мајице са сликом нашег навијачког марша улицама Бара свом подмлатку, па користимо прилику да се оградимо и од те злоупотребе.

Нико из ужег језгра наше групе не учествује у протестима Демократског фронта нити је дао мандат било коме да под нашим именом пружа подршку било којој политичкој организацији.

Србадија барска

Извор: Принцип