„Хришћанима метак у главу, неодлучнима у ноге“

Крис Харпер Мерсер, који је у кругу колеџа у Орегону убио најмање 13 особа жртве је бирао по верској припадности, кажу сведоци трагедије.

američka policija

Убица је наводно питао оне који су му се налазили на путу да ли су Хришћани, а потом их убијао.

“Ако су одговорили потврдно, пуцао им је у главу, ако су рекли “не“ или нису проговарали пуцао им је у ноге“, навела је девојка која каже да се њена бака налазила у кругу колеџа у току пуцњаве.

Студенткиња Кортни Мур је навела да је видела како један метак пролази кроз прозор, као и да је пред њеним очима Мерсер убио професорку пуцајући јој у главу.

Такође, потврдила је да је 26-годишњак постављао питање верске припадности пре него што је отворио ватру.

Према до сада доступним информацијама Мерсер се изјашњавао као нерелигиозна особа, а амерички медији су дошли до податка да је на друштвеним мрежама био члан групе “противника организованих религија“.

Мерсер је на колеџу Ампкуа Комјунити убио 13, а ранио најмање 20 особа, пре него што га је полиција усмртила у размени ватре. а спекулише се да је у нападу користио три пиштоља и једну пушку.

Полицијских података о њему и даље нема, али се друштвеним мрежама шире информације да је најављивао да ће починити велики злочин, који би му донео славу.


Извор: Б92