Парламент Русије одобрио Путину употребу војске у Сирији

Савет федерације (горњи дом руског парламента) одобрио је данас захтев руског председника Владимира Путина за употребу Оружаних снага (ОС) Русије у Сирији, јавио је ТАСС.

putin1234МОСКВА – Савет федерације (горњи дом руског парламента) одобрио је данас захтев руског председника Владимира Путина за употребу Оружаних снага (ОС) Русије у Сирији, јавио је ТАСС.

„Савет је једногласно подржао обраћање председника – 162 гласа за“, рекао је шеф председничке администрације Сергеј Иванов.

Раније данас јављено је да се Путин обратио Савету са предлогом за усвајање уредбе о сагласности за коришћење контингента ОС Русије изван руске територије на основу општепризнатих принципа и норми међународног права.

Иванов је рекао да ће Русија у Сирији користити искључиво ваздухопловство на молбу сиријског председника Башара ел-Асада против „Исламске државе“ (ИС).

„Војни циљ операције је искључиво ваздушна подршка сиријских Оружаних снага у њиховој борби против ИС“, казао је Иванов.

Према његовим речима, та операција руског ваздухопловства има временски оквир а о врстама наоружања које се користи неће се саопштавати.

Иванов је додао да ће о одлуци партнери Русије бити већ данас информисани.

„Сви наши партнери и савезници биће данас информисани о донетој одлуци“, казао је он.


Извор: Танјуг