Подгорица: Протест настављен, ноћ без инцидената

Опозициони Демократски фронт наставља данас протест испред зграде Скупштине Црне Горе који ће, према најавама организатора, трајати све док не убуду испуњени њихови захтеви – формирање прелазне владе и организовање фер избора.

Protest u Podgorici 2015 noć

ПОДГОРИЦА – Опозициони Демократски фронт наставља данас протест испред зграде Скупштине Црне Горе који ће, према најавама организатора, трајати све док не убуду испуњени њихови захтеви – формирање прелазне владе и организовање фер избора.

Протест је започео јуче, а неколико стотина демонстраната ноћ је провело у шаторима испред зграде парламента. Међу незадовољнима политиком актуелне црногорске владе били су и готово сви лидери те политичке коалиције, јављају медији у Црној Гори.

Организатори тврде да је ноћ протекла мирно и да није било инцидената. „Ноћ је била хладна, али издржали смо“, поручио је функционер Демократског фронта Страхиња Булајић.

Организатори протеста су најавили да ће грађанска окупљања трајати све док се не испуне њихови захтеви, па су у парку преко пута Скупштине и на улици поред Централне банке монтирали шаторе за демонстранте.

Потпредседник Покрета за промене и функционер ДФ-а Коча Павловић који је, такође, ноћ провео са окупљеним грађанима, најавио је да вечерас очекују долазак још већег броја незадовољних стањем у држави, а да ће током дана бити реализованеи разне друштвено-политичке и забавне активности.

Током протеста ухапшене су две особе због бацања камења ка припадницима полиције. Повређених није било.

Према оцени портпарола владајуће Демократске партије социјалиста Часлава Вешовића, протести опозиционог Демократског фронта у Подгорици су „доживели тотални фијаско“.


Извор: Танјуг