На прелазима ка Хрватској саобраћај се одвија без проблема, теретњаци мало дуже чекају

Теретни и путнички саобраћај на граничним прелазима Шид – Товарник и Батровци-Бајаково данас се одвија нормално, откако су одлукама влада Србије и Хрватске укинуте мере и блокада граничних прелаза између две земље.

ШИД – Теретни и путнички саобраћај на граничном прелазу Шид – Товарник данас се одвија нормално, откако су одлукама влада Србије и Хрватске укинуте мере и блокада граничних прелаза између две земље.

Како су репортеру Танјуга рекли припадници српске пограничне полиције, саобраћај се одвија без икаквих проблема, а чекање је мало дуже за теретна возила због велике колоне која се претходних дана направила.

tovarnik šid semafor

На Батровцима нема задржавања осим за теретна возила

Влада Србије синоћ је једногласно укинула контрамера предузете према Хрватској након што је та држава блокирала границе ка Србији.

Одлука је ступила на снагу одмах и камиони и роба из Хрватске након 22.00 сата кренули су по уобичајеној процедури да улазе у Србију.

Претходно је Хрватска јуче у 17 сати одблокирала границу са Србијом.

Одлуку о затварању граница Хрватска је увела у ноћи између недеље и понедељка најпре за теретни саобраћај, а потом је проширила на сва возила са српским регистрацијама, привремено чак и на грађане са српским пасошем.

Саобраћај се на граничном прелазу Батровци-Бајаково данас се одвија нормално и без икаквих сметњи, а путничка возила са српским таблицама несметано улазе у Хрватску.

Исто важи и за камионе са хрватском робом у супротном смеру, а проблем су једино теретна возила која на излазу из Србије чекају око два сата.

Помоћник командира станице граничне полиције Батровци Зоран Марчета рекао је репортеру Танјугу да се саобраћај тренутно преко тог граничног прелаза одвија нормално.

Нема задржавања ни за једну категорију возила осим за теретни моторни саобраћај на територији Србије где је задржавање око два сата, а колона је дуга око два километра, навео је Марчета.

„То је побољшање у односу на претходни период и очекујемо да ће се до краја дана теретни саобраћај на излазу из Србије рашчистити“, истакао је Марчета, додајући да су предузете све мере што се тиче убрзања протока саобраћаја.

Један од возача камиона, Бугарин Димитар Георгиев, казао је Танјугу да се налази у колони пет дана.

„Увече су отворили границу, камиони су брзо пролазили, али је данас настао неки проблем… Не знам шта је да ли је проблем у Србији или Хрватској, газда ми је рекао да би у понедељак требало да дођем у Шпанију. Не знам да ли ћу успети јер мислим да има блокада и у Словенији“, казао је Георгиев.


Извор: Танјуг