Дачић: Србија нападнута, Хрватска води трговински рат

dacicМинистар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да Хрватска против Србије води трговински рат и економску агресију, оценивши да је Србија „нападнута“.

„Ако желе сукобе, нема никаквих проблема. Ако неко мисли да Србија неће да уведе мере, нека се не игра. Ми имамо спремне мере, али смо их одложили“, рекао је Дачић за ТВ Пинк, истакавши да нико не може да каже Србији да нема право да се брани.

Министар је додао и да је Србија суочена са ултиматумом, наводећи да су многе земље „због овога ратовале у прошлости“, али да Београд не жели било какве сукобе.

Он је истакао да је очекивао да Хрватска крене путем тражења решења након разговора премијера Александра Вучића и Зорана Милановића, али да није било побољшања.

На питање да ли би се Србија сагласила да прими назад избеглице које би јој вратиле европске земље, министар је рекао „апсолутно не“.

„Зашто би ми били жртве апсолутне неспособности Европске уније“, упитао је Дачић, који је казао да Европа нема јединствену политику.

Контрамере Србије због хрватске одлуке да затвори граничне прелазе за теретни саобраћај ступиће на снагу данас у поноћ, ако у међувремену не буде постигнут споразум између две стране.


 

Извор: Бета