Милановић: Шарај мало, брате!


Премијер Хрватске Зоран Милановић поручио је данас Србији да „снизи тон“ и да престане да шаље избеглице само у Хрватску.

„Србију не прозивам, али људе би, осим у Хрватску, требало слати и у Мађарску и Румунију“, рекао је Милановић новинарима у Загребу.

На питање да ли се наноси штета хрватској и српској привреди затварањем прелаза Бајаково за камионе, Милановић је одговорио да „вероватно српској пуно више него хрватској“.

„Није то добро, али ми у овом тренутку морамо послати јасну поруку. Па нисмо будале, видимо што раде“, истакао је Милановић, пренела је владина прес служба.

Он је додао да хрватска влада ситуацију прати из сата у сат и указао да Хрватска може да прима хиљаде људи.

„Организовани смо на ужас наших политичких противника, њима је грозно што се то није распало, али морају мало слати људе на друге стране. Јер ми не можемо и нећемо примати 20.000 људи у два дана, што Срби и Мађари нису примали у ових годину дана. То су били пуно мањи бројеви људи или велики број људи кроз велико раздобље“, рекао је Милановић.

Он је оценио да су најгласније и да „изводе шоу“ земље које су најмање угрожене, које су обични коридор попут Мађарске.

„Србију не прозивам, али могу јој поручити да мало снизи тон и, као што би се у вицу рекло: ‘Шарај мало, брате’. Шаљи мало горе у Мађарску и Румунију“, поручио је Милановић.


 

Извор: Бета
Видео: Ал Џезира