Масовна „исламизација“ Срба у Штрпцу, на Косову

Роб је онај који стоји и чека другога да га ослободи. (Езра Паунд)

Купљени сте скупо, не будите робови људима (I Коринћанима 7, 23)

И рече Бог Авраму: Ти пак држи завет мој, ти и семе твоје након тебе од колена до колена. (Прва књига Мојсејева)

 

ШТРПЦЕ – У Дому културе „Свети Сава“ у Штрпцу одржана је јавна трибина Српске напредне странке (СНС) на којој се 3.000 грађана те општине колективно учланило у СНС. 

На тај начин је политичка партија која се потписивањем Бриселског споразума одрекла Косовског Завета наставила са уклопљавањем Срба у глобалистичку агенду признавања тзв. „Републике Косова“. Ствари још нису завршене, јер још треба да се здравствени и образовни систем Србије уклопи у систем „Републике Косова“.

Да је ово јединствени циљ, доказују и речи члана Председништва Напредне странке, која има све обрисе нетолерантне фашистичке странке. Он је, приликом масовне иницијације и уласка у ову странку Срба из Штрпца рекао да је куцнуо час да се на КиМ све што „српски дише и говори“ стави под један барјак, а то је, како је рекао, политички барјак СНС. Притом није рекао да је странка отворена и за грађане Србије албанске националности.

Марко Ђурић том приликом је рекао да 3.000 „снажних, способних, храбрих, одлучних, борбених, правих људи, приступа нашој породици“.

Уствари, осиромашени бесперспективни млади грађани Сиринићке Жупе готово да немају никакву алтернативу за нормално запошљење и опстанак на својим огњиштима осим чланства у прошиптарским партијама, у којима су и до сада учествовали.

sns srbi

Ђурић је додао да је вођа Александар Вучић јасно дефинисао приоритете политике – реформа земље, оснаживање њених институција, оздрављење економије и истакао да ће рад биће најјаче оружје, иако је управо овај режим буквално укинуо институције Републике Србије у општини Штрпце: скупштину општине и све институције везане за њу.

„И овде на КиМ мора да стоји политичка групација која сабира, окупља, уједињује људе, а не дели их на леве и десне. СНС овде на КиМ дом је свих Срба који желе овде да живе“, рекао је Ђурић и додао да му је част што се у Штрпцу учлањује 3.000 нових напредњака.

„Међу којима су неки носиоци најодговорнијих функција на КиМ (уствари, марионете режима Хашима Тачија, наша примедба), не само градоначелници, већ и посланици у парламенту, министри у влади (незаконите „Републике Косова“, н.п.), људи који су носиоци одговорности наше политике. То су људи који ће да промене судбину и будућност српске заједнице на КиМ“, рекао је Ђурић.

Судбина је промењена многим Србима који су се одрекли својих духовних корена, те историчари говоре како су један добар део усташа имали српске корене и били покатоличени Срби. Такође, потурице у Босни су променули своју судбину, опет, продајом Вере за вечеру, и често постајали најогорченији непријатељи свога народа. Иако се тоталитарна партија „напредњака“ која уз своја леђа има екуменистички врх око патријарха Иринеја, нема неке стваралачке религијске идеје, већ само рушилачке (рушење Ваљевске Грачанице, уништавање остатака цркве код Беле Паланке, уништавање заветног храста код Савинца), припадност овој партији представља и подршку одрицању од Косова и стављању у служби глобалистички опредељеном антихришћанском Западу. Од Срба се није тражило ни отворено одбацивање Православља приликом уласка у комунистичку партију, али верници у ову партију нису улазили.

Ђурић је истакао да они у тој борби нису сами, и да су део породице која данас у Србији броји, како је навео, више од пола милиона људи.

На трибини је такође именован нови повереник ОО СНС Штрпце, а то је председник те општине Братислав Николић (бивши члан партије која је формирана у америчкој канцеларији у Приштини, н.п.), који је добио громогласни аплауз.

Братислав Николић, који је био називан донедавно од стране локалних чланова СНС„шиптарским Србином“, сада је постао њихов локални вођа упркос скромним интелектуалним могућностима.  Рекао је да се 3.000 грађана Штрпца учланило у СНС због озбиљне политике Алаксандра Вучића и озбиљног рада на терену Марка Ђурића. „Одлучили смо да после вишемесечне анализе пређемо у редове СНС. Мислимо да ћемо све наше економске пројекте који треба да буду реализовани до краја 2017. лакше реализовати уз помоћ државе Србије“, рекао је Николић за „Политику“.

Он је објаснио да су ти грађани пре годину дана напустили Српску либералну странку Слободана Петровића и да нису били ни у једној партији. „Желели смо да пређемо у СНС зато што се Вучић бави конкрентним проблемима грађана, имао је тешке бриселске преговоре и обезбедио је формирање Заједнице српских општина. Марко Ђурић као директор Канцеларије за КиМ објединио је све Србе у једну листу и омогућио да Срби буду једна снажна и компактна политичка целина“, рекао је Николић.

Албанци не треба да се боје ЗСО

„ЗСО није против ниједне нације. Корист од ЗСО имаће све заједнице и држава ће финансирати школске и здравствене установе у општинама које буду чиниле ову заједницу.“

Уствари ЗСО је пројекат преко кога би се нашао модус да се образовање и здравство које је још у оквиру институција Србије најбезболније и најпрепреденије пребаци у оквир институција тзв. „Републике Косово“. Србија ће их финансирати, али ЗСО као део институција побуњених косовских Албанаца ће стављати свој печат на дипломе.

Drajkovce-Djurich-KROP

„Албански политичари само покушавају да шире измишљену опасност од ЗСО коју само они виде”, рекао је Ђурић односећи се на максималистичке захтеве албанских нациста да се Срби одмах укључе у институције Косова, и да се не прави прелазна фаза са ЗСО.

„Свако ко плаши албански народ Заједницом српских општина не чини услугу албанском народу, зато што тако шаље поруку која удаљава једне од других”, рекао је Ђурић.

Он је нагласио да су посао и кров над главом најважнији предуслови да се грађани врате и живе на Косову и Метохији.

Drajkovce-messtani-468

„У општини Штрпци се рађа много више деце него што умире људи. Такође, велики број грађана из других делова Косова долази да живи у овој општини која је српски бисер. Овде се производе најквалитетније малине у Србији. Овде су позитивни и мигрантски трендови јер око 700 породица које су отишле из Урошевца и Призрена нашле су своје место у Штрпцима”, нагласио је Марко Ђурић.

Што се тиче ових тврдњи, председник општине Штрпце у оквиру Републике СрбијеЗвонко Михајловић, кога је укинуо марионетски режим из Београда, је навевши да је управо институција којој је он био на челу започела успешан пројекат малинарства рекао:

 -Нико Вас није информисао да се око 500 средњошколаца који не упишу факултете селе на евиденцију незапошљених лица, јер за њих нема посао. Они који наставе студије и након завршетка истих и не помишљају да се врате у своју општину јер и за њих нема радних места. Они малобројни који се ипак врате брзо падају у очај и желе да што пре оду. Ово не важи за оне који су блиски Тачијевим “Србима“ и одлуче се да продају свој понос и достојанство и раде за некакве Косовске институције.

Наравно, Ви данас нисте посетили “Ски центар“ Брезовицу јер он од наредног месеца и званично прелази у руке некаквог Француско-андорског конзорцијума иза којег стоји албански капитал, а Ви то одлично знате. Нисте желели да видите лица 180 Срба, некада стално запослених у том предузећу јер изгледају јадно, бедно и од стране своје Владе преварено.
Ви данас нисте хтели да посетите ДП “Задруга“ Штрпце, иако је у најстрожем центру Штрпца и немогуће је заобићи, вероватно сте у тренутку док су Вас поред ње возили морали да жмурите, јер је та зграда у рукама Албанаца.
Није Вам пало на памет да посети фабрику “Иво Лола Рибар“ која се простире на 2 хектара земљишта и која је однедавно у албанским рукама.
Није Вам пало на памет да посетите ДП “Младост“ које у свом поседу има робну кућу габарита око 1000 квадрата јер би Вас на улазу дочекао катанац на вратима који су поставили Албанци.

Танјуг је у стилу режимских севернокорејанских медија наставио о посети: -У свим местима око општине Штрпци делегацију из Београда дочекивали су са хлебом и сољу и великим аплаузима. Сви су хтели да се сликају и рукују са Ђурићем, захваљујући на изградњи великог броја станова у овом месту на Косову.

Марко Ђурић је обећао да ће држава наставити да помаже становницима Косова и Метохије и да ће држава покушати да уведе ред у здравство и школство.

Млађи становници Штрпца хтели су да се сликају са Марком Ђурићем, који је свима излазио у сусрет.

„Марка Ђурића је дочекало неколико хиљада људи, а када дође премијер Вучић доћи ће и 20.000 људи. Сви једва чекамо да он дође и да му захвалимо на формирању ЗСО”, нагласили су (неидентификовани, н.п.) мештани.

(Танјуг-Политика)

strpce stranica

Врућа политичка јесен у Штрпцу. Оваца, ипак, има, додуше у власништву Албанаца, иако је ова грана пољопривреде запуштена.


Извор: Православље живот вечни