Није далеко дан када ће Европљани бежати у Русију

eu

Од почетка године Европску унију запљуснуо је талас од 340.000 миграната. Европски комесар за миграције и унутрашње послове Димитрис Аврамопулос изјавио је да се ЕУ суочила са највећом избегличком кризом од Другог светског рата.

У тим условима пољски лист Obserwator Polityczny, у чланку који цитира и RT, предвиђа да ће Европљанима кроз неколико година остати само Русија као територија безбедна за живот, тј. ”једина јака и стабилна држава у нестабилном окружењу”.

”Руски модел државног уређења је ефикаснији и отпорнији на кризе, зато Европљани могу само да завиде Русима, посебно у новонасталим околностима, када је, рецимо, за Мађаре ”миран сан” нешто што припада прошлости.”

У чланку су наведени поједини примери немира са којим се суочавају грађани ЕУ. Организују се страже, ”јер се бескичмењаци на власти не мешају у ситуацију како не би били оптужени за фашизам”. А у мањим немачким градовима родитељима је саветовано да забране ћеркама мини сукње и кратке панталоне чак и кад је топло – избеглице могу то протумачити као провокацију.

Пољаци би могли пажљивије да прочитају руски Устав и размисле о томе да се прикључе Русији, пише Obserwator Polityczny, јер лако може доћи до тога да ће друге земље желети да следе пример Крима. ”Питање је само шта ће Русима Пољска унутар својих граница?”

Ако не буде помака набоље, кроз пет година ће бити очигледно да ће Русија постати једино уточиште ”после пада западне цивилизације”, резимира аутор чланка.

Руска Реч