КиМ: У Клокоту Шиптари ножем изболи српског младића; Пожар прети српским кућама у Прековцу код Новог Брда

siptari i ukrajinci

У Клокоту Албанци ножем изболи српског младића

Младић српске националности Милош Стевић (23) тешко је повређен данас у Клокоту на Косову и Метохији, када га је група Албанаца ножем избола по стомаку.

Како преноси РТС, Стевић је збринут у болници, на одељењу интезивне неге и у стабилном је стању, а полиција трага за нападачима.

 

Милоша Стевића су у болници обишли српски представници у „косовској влади“ и затражили што хитније расветљавање овог случаја.

– Врло је важно да ово тешко кривично дело, покушај убиства, другачије не може да буде названо, буде што пре разрешено, да починиоци буду што пре идентификовани и да правосудни органи ураде свој део посла, да криминалци буду кажњени – рекао је Љубомир Марић, министар за локалну самоуправу.

Пожар прети кућама у општини Ново Брдо на Косову

У општини Ново Брдо, данас поподне избио је пожар који се великом брзином шири и прети да угрози локалну школу и прве куће у највећем српском селу Прековце у тој косовскометохијској општини.

Пожар је избио у делу села у коме нико не живи од 1999. године, али се због јаког ветра шири ка насељеном делу Прековца, рекао је агенцији Бета парох Стево Митрић.

Према речима пароха, пожар и поред настојања мештана и ватрогасаца још није локализован.

– Ватра се због јаког ветра ближи локалној школи, док мештани Прековца покушавају да спрече да додје до првих кућа. Плуговима су ископали појасеве, како се пожар не би ширио, али их ватра већ прелази и шири се – рекао је отац Стево.

Парох Стево је рекао да су са проблемом упознати припадници Кфора и полиција. Ватрогасне службе су на терену, који је неприступачан.

(РТС-Бета)