ВЕСТИ СА ГРАЧАНИЧКЕ СТРАЖЕ: Како радили тако вам Бог помогао – На себе сте навукли проклетство (видео)

 

Вест о намери рушења манастира за који се верни народ бори да га спаси већ дванаест година, колико времена је прошло од издаје вере Лаврентија и његове камариле и уговора који је у име СПЦ направио, односно посла који је направио са ЈКП у Ваљеву, уздрмала је добро јавност Србије. Оно што је познато је да не постоји сва потребна документација да би се изградња бране Ровни спровела у дело, о томе су дали своју реч и стручњаци који кажу да НЕ ПОСТОЈИ НИ ЈЕДАН ЈЕДИНИ ОПРАВДАН РАЗЛОГ, ЧАК ЈЕ ШТЕТНО ПО ОКОЛИНУ, ИЗВОРСКЕ ВОДЕ, КЛИМУ И ЕКОЛОШКУ УКУПНУ СИТУАЦИЈУ НА ТЕРЕНУ, БЕЗБЕДНОСТИ и слично… на трибини која је поводом оправданости изградње бране Ровни изнето је стручно мишљење Департмана за хидрогеологију РГФ-а о пројекту бране.
Закључак је да је брана ВОДОПРИВРЕДНИ ПРОМАШАЈ, да је идеално решење да је нема, али је ту и да се то мора узети у обзир. Предлог је да се ниво акумулације снизи на првобитно планирани ниво од око 330 м.н.в. (од данашњих 363 м.н.в.) како би се спречила еколошка катастрофа услед неповољне геолошке структуре. Тиме би се очувао и манастир Грачаница ваљевска.
Стручно мишљење хидро-геолошког аспекта пројекта бране су елаборатом потврдили присутни професори са Рударско-геолошког факултета проф др Петар Докмановић, проф. др Зоран Стевановић, др Миомир Коматина, др. Весна Ристић Вакањац и проф. др Иван Матић. Др Јасминка Смаилагић је говорила о климатској слици Ваљева и стручњак за законску регулативу пројеката за водоснабдевање Вера Радојловић. Допринос трибину су дали ваљевски хидрогеолог Драган Петровић, организатор Монах Антоније (Давидовић), Светлана Стевић певачица српских изворних песама, госпођа Светлана Петронић је рекла једну вест која је затекла многе јер је нико од присутних до тада није чуо. Она је као делегат групе грађана била члан ваљевске скупштине 1989.г. када су експерти из Јапана који су овде радили испитивања узрока радијације свима одборницима поделили своје налазе где се помињала опасност од радијације у будућој брани Ровни….

Ипак, они који су погодили посао хоће и да га ураде до краја, не марећи за речи стручњака, али не водећи рачуна ни о томе да је то Светиња која није обична кућа и обична ствар већ има непроцењиву духовну вредност.
***
О Лаврентијевој издаји, поклоњењу папи са 40 свештеника своје епархије које је са собом водио већ смо причали. Ту је све јасно. Није јасно зашто такозвани патријарх Иринеј ћути? Зашто се не огласи, ради се о немањићкој задужбини?

***

Новинар Биљана Ђоровић је коментарисала и сам чин и намеру рушитеља који само извршавају наредбе без икаквог размишљања својом главом:
„Какву свест имају рушитељи манастира?
У Србији је створена свест да је најважније сачувати посао. И, ма шта вам наложили, оправдано је да то радите – јер морате да сачувате посао.
Ништа лажније није од тога. И ништа погубније.
Морате се увек питати шта радите на послу: на пример да ли зидате или рушите манастире.
Како радили тако вам Бог помогао.
На себе сте навукли проклетство.“

***

9 trojerucica

После свега да подсетимо, остала је икона Богородице Тројеручице која је све посматрала, нећу рећи ништа, ко има вере у себи зна шта то значи.
И шта је учинио. Свако ко је имао било какву улогу у овом нечасном и пре свега безбожном акту насиља над духовном вредношћу једног народа, већинског народа у држави Србији. Православног србског рода.
И још једна ситница коју Срби никада не смеју да забораве: ИМАМО СВЕТЕ СРБЕ, МОЛИТВЕНИКЕ КОЈИ СУ УВЕК СА НАМА!
На крају – СВИ ВЕРНИ И НЕВЕРНИ ЋЕ ПРЕД ИСТОГ ГОСПОДА НА ПОСЛЕДЊУ ИСПОВЕСТ, А ШТА ЋЕ РЕЋИ ЗА ДУШУ СВОЈУ ЗАВИСИ ОД ОНОГ ШТА СУ ПОМИСЛИЛИ, РЕКЛИ, УРАДИЛИ ИЛИ НИСУ УРАДИЛИ ДА ВЕРУ СВОЈУ ОЧУВАЈУ!

***

9 nema predaje

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО ЗАПИС УКЛАЊАЊА ВЕРНИКА И РУШЕЊА КОНАКА И ЗВОНАРЕ…

Монструозни напад безбожника на Светињу Божију Грачаницу у име рушења њене порте и затрпавања Цркве шодером и блатом, споља и изнутра, ради наводне подводне конзервације- чији је циљ једино да народ не би никада убудуће виђао Цркву како порања и израња из недовољног дотока, неминовно брзо загађене бране Ровни… Нити је терен спремљен за потапање и препун је растиња и зеленила- што погодује цијанобактеријама, нити су мештани слива од 100 км2 престали са употребом вештачких ђубрива, нити прешли на органску производњу, нити иједан изградили непропусне септичке јаме.. у сливу су многи рудници тешких метала од којих су најпознатији древни- Ребељ и Вујиновача… И иако се све ово не може скоро припремити за регуларно пуњење бране, државна банда је уз у овим крајевима невиђену полицијску агресију да разори Немањићки Манастир Св. Арх. Михаила Грачаницу ваљевску, као велику заставу Православне слободе и здраве изворске воде за пиће коју поменути изроди народу желе одузети…

————-

http://wp.me/p1Fuk8-Kt2

2. 09. 2015. ИСТИНОЉУБЉЕ, Јутјуб, за ФБР приредила Биљана Диковић