Чедомир Јовановић: Београд да што пре призна Косово

ceda jovanovic1

БЕОГРАД – Председника ЛДП-а Чедомир Јовановић изјавио је данас да је Бриселски споразум са Косовом  свакако корак у добром смеру, као и да треба да буде темељ нових односа.

„Јако је важно да договор који је тамо постигнут не остане само „мртав папир“ који ће остати сурогат за политику и узрок за задовољство без оправдања једнако наше и европске бирократије“, рекао је Јовановић, саопштила је та странка.

Према његовим речима, од сустинског је значаја за Србију, али и за цело њено окружење, да такви договори буду темељ нових односа који ће трајно зауставити непријатељства, мржњу и сукобе у региону.

„На Србији је да настави да мења ове односе брже него што то од нас тражи тренутна агенда политике ЕУ, јер од нормализације односа у региону зависи пре свега наша будућност, а те односе, на крају, неће моћи да редефинисе и побољша нико осим нас самих“, истиче Јовановић.

Како каже, у конкретном случају то значи што бржи пристанак Србије да Косово добије своје место у УН, затим што скорије пуно признање, што ће бити један од главних услова за улазак у ЕУ, а у домаћој политици престанак сејања атмисфере мржње и лудила деведесетих година којим се дискредитује и релативизује свака позитивна промена у спољној политици и сваки корак у добром смеру.

(Танјуг)