Врлине председника Николића: „поштење, патриотизам, слободољубље“?!

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolic, smeje se tokom danasnje sednice Skupstine Srbije. (BETAPHOTO/VLADIMIR MILOVANOVIC/ZM)БЕОГРАД, 15. фебруара 2013. године – Председник Србије Томислав Николић изјавио је да данашња генерација мора да сачува Србију у оквиру њених граница, јер је на то обавезују речи и дела великих предака.

„Не смемо да губимо наду и нећемо да прекинемо праведне напоре за очување наше територије и идентитета. Нашег срца и душе – Косова и Метохије. Изабран сам да браним Србију придржавајући се тачно и савесно Устава Републике Србије, не постоји нико други кога бих слушао“, рекао је Николић на свечаној седници Скупштине Србије, поводом 15. фебруара, Дана државности Србије.

Николић је навео да су пређашње генерације и славни преци у изузетно тешким околностима успевали да сачувају Србију.

„И данас морамо да одбранимо Србију, лепу демократску државу, саткану од жртава свих који су пали бранећи је. Можда ће сутра неке ‘умне главе’ извргавати подсмеху ове моје речи. Написаће и изрећи да су жртве и искушења бесмислени. Србија је демократска земља у којој је и то могуће. Волео бих када би им узор били они који о својој држави пишу или говоре, а живе у државама чланицама Европске Уније, рецимо“, рекао је Николић.

Николић је истакао да и посланици, као изабрани представници грађана, све своје напоре усмере ка заједничком циљу – „очувању нашег бића у нашој земљи, поносној Србији“.

Николић је подсетио да је на данашњи дан, пре 209 година, подигнут Први српски устанак, а пре 178 година донет Сретењски устав, први демократски устав Србије.

„Обичаји су основни извор сваког нашег прописа, закона, устава. Зато су код нас неприкосновени: поштење, поштовање других, патриотизам, слободољубље. Тако је у Србији вековима, било и биће. Снага Устава произилази из спремности и одлучности сваког грађанина да га брани. Без подршке грађана уставна права би била загарантована само на папиру, као списак лепих жеља“, рекао је Николић.

Николић је свим грађанима Србије честитао Дан државности.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП