Небојша Стефановић: Не дозвољавамо да било ко пљачка мигранте

stefanovic-v

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најоштрије је осудио разбојништво, незаконито и нехумано понашање полицајаца према мигрантима.

 

„Задатак МУП је да брине о безбедности миграната и неће дозволити да се они осећају несигурним у Србији, нити да их било ко пљачка или малтретира. Хапшење припадника полиције који је одузео новац од миграната је још један доказ да је МУП решен да се обрачуна са криминалом и корупцијом у сопственим редовима“, нагласио је Стефановић.

Он је додао да је МУП добио још једну потврду да је идеја ојачавања Сектора унутрашње контроле добра и да се „морамо изборити са појединцима у сопственим редовима који каљају углед највећег броја полицајаца који поштено и одговорно раде свој посао“.

„Значка никоме неће бити штит од закона и сваки облик криминала ћемо најстрожије санкционисати“, рекао је министар и позвао све мигранте, али и грађане, да пријаве оне који се огреше о закон.

МУП је раније данас саопштио да је један полицајац ухапшен, док се за другим трага, због тога што су 18. августа двојици мигранта узели 2.050 евра.

Ухапшени М.К. (24) пришао је оштећенима и, показавши службену легитимацију и пиштољ који је држао испод јакне, захтевао од њих да све предмете изваде из џепова, а затим је од првог оштећеног одузео 1.400 евра, а од другог 650 евра, као и лична документа, наводи се у саопштењу.

Полиција ради на идентификацији другог осумњиченог полицијског службеника, док ће М.К. бити приведен надлежном јавном тужилаштву.

(Бета)