Марко Ђурић: Нико није тражио Тачијев коментар о Вучићевој иницијативи

marko-djuric

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да покрајински вицепремијер Хашим Тачи нема морални кредибилитет да коментарише иницијативу премијера Александра Вучића да се у региону установи заједнички дан сећања на жртве сукоба на простору бивше Југославије.

 

Ђурић је, у изјави Танјугу, рекао да се је таква иницијатива државнички чин којим се жели постићи помирење народа региона ради заједничког напретка, али да је упућена онима који имају кредибилитет.

„Иницијатива је упућена онима који имају морални кредибилитет да учествују у таквој врсти помирења. Мора се ставити тачка на политичку злоупотребу жртава, а господин Тачи својим кометаром управо показује ону врсту понашања са којим је потребно направити дисконтинуитет“, рекао је Ђурић и додао да Тачију нико и није тражио мишљење на ту тему.

Тачи је данас изјавио Ал Џазири да је Вучићева иницијатива о успостављању заједницког дана сећања на жртве сукоба на простору бивше Југославије неприхватљива, те да је релативизација и поновно писање историје.

(Танјуг)