Њуз.нет: ХРВАТСКА ПРОГЛАШАВА ДАН ЖАЛОСТИ

srbija-hrvatska

ЗАГРЕБ, 8. август 2015, (Њуз) – Република Хрватска је након пораза од Србије у финалу Светског првенства у ватерполу, резултатом 11:4, донела одлуку да сутрашњи дан, 9. август, прогласи за Дан жалости.

Према првим информацијама, постоје индиције да би данашњи датум наредних година широм Хрватске могао да се обележава као Дан страдања хрватских ватерполиста.

– Важно је да хрватски народ наредних година памти жртву коју су њихови ватерполисти поднели данас у базену у Казању – изјавио је за Њуз један представник хрватске владе који је тражио да остане анониман. Он напомиње да Хрватска ипак неће стати само на овоме, већ ће и оштро протестовати због начина на који су њихови ватерполисти поражени.

– Током сутрашњег дана Министарство вањских послова Хрватске упутиће протесну ноту српској амбасади због бруталног пораза и понижавања које су им приредили српски ватерполисти. Да ли су баш морали да на крају погоде баш све што су бацили и зар нису могли да нас пусте да постигнемо макар неки гол са играчем више – пита се наш саговорник и напомиње да би овај убедљив пораз могао да доведе до новог захлађења у односима две државе.

Бојан Савић

Њуз.нет