Небојша Стефановић: Мигранти су мирољубиви, а Србија потпуно безбедна и стабилна

stefanovic-v

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је Србија је потпуно безбедна и стабилна.

Он је указао да са мигрантима, који пролазе кроз Србију, готово да није било инцидената између њих и домаћих грађана и да је реч о људима који су углавном мирољубиви.

 

„У овом тренутку имамо заиста довољне и полицијске и друге безбедносне снаге које прате читаву ситуацију у Републици“, рекао је Стефановић.

Стефановић је најавио да ће контрола возила високе класе бити континуирана акција, да нико неће бити привилегован и да је жеља да се покажемо да су сви грађани Србије једнаки.

Говорећи о афери са извлачењем бројева у игри на срећу Лото, Стефановић је истакао да је извештај достављен тужилаштву и да очекује да ће тужилаштво затражити још једну форензичку анализу одређених софтвера.

„У полицијском смислу истрага је готово доведена до краја“, додао је Стефановић.

Говорећи о вожњи аутомобила под ротацијом, Стефановић је најавио да ће полиција обављати оштре контроле и да ће се сви извештаји достављати председнику владе да види ко су људи који неовлашћено користе ротацију.

Стефановић је навео да је у претходној години у саобраћају погинуло 114 људи мање него претпрошле године.

Говорећи о решавању старих случајева, Стефановић је подсетио да су откривена четири злочина који датирају од пре седам до 15 година, два у Београду, која су почињена пре 15 и 14 година, једно у Бачкој Паланци пре 13 година и једно у Зајечару, односно Књажевцу, пре седам година.

„Полиција ће показати да је ефикасна“, најавио је Стефановић.

Говорећи о насиљу у породици, министар је оценио да је важно да се у то укључе све државне институције и да је добро решење аустријски модел, а то је да се предложи да се насилници удаљавају из стана без обзира на то што су њихови власници.

„Апсолутно не постоји вишак запослених у полицији“, рекао је Стефановић и додао да ће МУП покушати да сведе број запослених који раде на административним пословима, али да у полицијском смислу број полицајаца мора да буде оптималан да Србија не би осетила било какву угроженост.

Министар унутрашњих послова је најавио да ће у недељу у Врњачкој Бањи бити организован дефиле полиције.

(Танјуг)