Стево Мрђен: И после “Олује“ као да треба још да патимо (ФОТО)

Време је било ужасно врело и ова одјећа на нама, која је по неком закону била црнa, само je привлачилa још више зраке сунца, као да је ‘Олуја’ била недовољно мала казна, и као да још треба да патимо!

Стево Мрђен: И после ''Олује'' као да треба још да патимо (ФОТО)
Парастос по летњој жеги испред цркве Светог Марка у београду. / фото: Стево Мрђен / КМ Новине

Пише: Стево Мрђен / КМ Новине

Не знам из ког разлога, али овај пут молитва је одржана испред храма св. Марка у сред дана, по највећем сунцу! Свештенство је добило тенду, уз њих су се натискали главаши, они који трчкају около, потписују, предају и издају наше интересе!

Био је ту Линта, преседник Удружења Коалиције Избјегличких удружења. Исти онај који је својим срамним саопштењем подржао одлазак Премијера Србије на инагурацију Нато кафе ‘кухарице’ у Загреб, прекршивши на тај начин поверење страдалника и грубо злоупотребивши поверење страдалника у политичке сврхе!

Само, како јадном народу објаснити ту истину. Они за то не воде рачуна јер знају да као по правилу они који их представљају раде то због бизниса, а они пара немају да их плате, ал’ имају наши душмани!

И наравно Вулин, утегнут, подшишан… Да не поверујеш да је пре стилисте био онако масне косе, неочешљан и са пивом у руци!

Било је ту високо свештенство, са Патријархом на челу, најважнијим од једнаких који синоћ изједначи нашу вјеру и нас са нашим крволоцима и њиховим налогодавцима из Ватикана!

 ФОТО ГАЛЕРИЈА:

Зна то свјетина, која се овог пута окупила у већем броју него иначе, јер је Парастос добио више пажње у медијима него до сад. Чак је данашњи датум проглашен за званичан датум обиљежава србских страдања у свим србским земљама! И чак су нам дали план и програм активности и наравно слагали јер срећом није било јаукања сирена за узбуну, нит су црквена звона ударала, не знам зашто, али се надам да је минут пре подне превладао разум и неко је стопирао ту непримјерену реакцију!

Питали смо се зашто сад одједном толико пажње – зато да би приказали лажне бројке и поставили стандард! Кажу 250 хиљада, а неће да кажу истину: Преко 800 хиљада!

Кажу да смо браћа и да смо исти и по вјери са нашим душманима! НИСМО.

Ми смо Православни Хришћани, а наши душмани су јеретици који се клањају јеретичком вођи, неком Папи!

За то су пожурили да дају нашој несрећи и муци толико пажње и министара на стању, како би то било важно, а у ствари нам подваљују лажи и превару! Србски народ неће њихове подвале и лажи, па нек сирене завијају и звона звоне по ваздан!

Народ, шибан жестоким сунцем хлад је тражио испод борова Ташмајданског парка, повлачећи јасну линију између њих Божијих смртника и лажних представника, бизнисмена и кривовјерника!

 ФОТО ГАЛЕРИЈА: 

Страдалницима је 5. август Крсна Слава без свијеће, жал за свим оним што заједно видјети неће! Прилика да се на једном мјесту виде саборци, рођаци, суграђани…. Да се препозна физиономија дубоких бора, високих чела и ватре из очију тога динарског србског дива!


Извор: КМ Новине