Шешељ запалио хрватску заставу

2

Испред Амбасаде Хрватске у Београду завладао је хаос: бројни полицајци покушавали су да обуздају присталице Српске радикалне странке и њеног лидера Војислава Шешеља. Шешељ је пред окупљенима запалио и хрватску заставу.

18:10 Шешељ и његове присталице разишли су се из Улице кнеза Милоша.

18:00 Гори застава

seselj-tanjug-1438790280-714551

17:40  Нато ће се распасти, Вучић нема право да прашта Хрватима

Хрватска је у 20. веку два пута, уз помоћ запада, покушавала да направи ту лажну државу која је починила геноцид над српским народом. Боже здравља, ускоро ћемо освојити власт и ми ћемо одлучивати куда ће ићи Србија. Нећемо признати хрватску усташку државу док траје окупација Српске Крајине и Србије – рекао је Шешељ окупљима.

55

А онда је прозвао и председника и премијера Србије.

– Наши властодршци Томислав Николић и Александар Вучић немају права да праштају Хрватима било шта у име српског народа. То право имају само они који су жртве. Важно је да никада не заборавимо шта је било у Српској Крајини. Једног дана неће бити НАТО-а, неће бити ни ЕУ. Распашће се ускоро, што ћемо стрпљиво дочекати, да вратимо оно сто је наше – наводи Шешељ.

56

 

Како јавља наш репортер са лица места, полиција не дозвољава Шешељу да држи говор са стране улице где се налази зграда хрватске амбасаде. Заустављен је саобраћај у улици Кнеза Милоша и кордон полиције не дозвољава да присталице радикала приђу амбасади.

3
Шешељ је запалио Хрватску заставу испред амбасаде.

Војислав Шешељ је да преговара са полицијом да му дозволе да одржи говор испред амбасаде зато што је пријавио раније овај скуп.

4

Маса узвоикује увредљиве поруке премијеру Вучићу и носи обележја Српске радикалане странке и фотографије Војислава Шешеља. Са разгласа се чује песма „Спрем’те се. спрем’те, четници“, виоре заставе, окупљени углас певају.

У друштву лидера СРС су и Наташа Јовановић и Вјерица Радета, перјанице СРС.

5

– Браћо Срби и сестре Српкиње , 20 година у Београду постоји амбасада Хрватске усташке државе. Лажне државе јер више од 900 година нису били у стању да створе праву државу – овим речима се обрати Шешељ окупљеним происталицама.

Полиција под пуном опремом и шлемовима покушавају да смири ситуацију.

Блиц