У Книну вашар и усташке песме: „Ми Хрвати не пијемо вина, пијемо крв четника из Книна“

ustase mladi

КНИН – Након параде у Загребу, Хрватска је данас наставила обележавање две деценије од војно-полицијске акције Олуја у Книну, у присуству државног врха и гостију, а портал Индекс је објавио да је све претворено у вашар на којем једино нису извиждани функционери најутицајније опозиционе ХДЗ.

Како је известио репортер Индекса са лица места певало се: „Ми Хрвати не пијемо вина, пијемо крв четника из Книна”.

Неколицина је у глас викало: „За дом спремни”. Полиција, како се наводи, не реагује.

Хиљаде људи заогрнутих шаховницама и у војним униформама звиждало је свима, осим председници Колинди Грабар Китаровић, лидеру ХДЗ-а Томиславу Карамарку и градоначелнику Загреба Милану Бандићу, који су награђени аплаузима. Звиждука и погрдених речи није поштеђен ни бивши председник Иво Јосиповић коме су скандирали „лигњо”.

Поделе у државном врху су очите у Книну, па тако премијер Зоран Милановић и његови сарадници нису ушли на мису коју је одржао кардинал Јосип Бозанић, а која је била резервисана само за Колинду, Карамарка и остатак екипе из ХДЗ-а.

Милановић је са Книнске тврђаве изведен готово сат времена након краја званичне церемоније, након што је његово обезбеђење сачекало да се већина потенцијалних провокатора разиђе, наводи портал и додаје да премијер изведен кроз ресторан, на доњи плато тврђаве.

У вечерњим сатима у Книну предвиђен је концерт Марка Перковића Томпсона.

Томпсон је постао познат интерпретирањем усташких песама, а његови концерти су познати по усташким симболима.

(Танјуг)