Војислав Шешељ: Српска Крајина ће бити ослобођена кад-тад

SRBIJA SRS KONFERENCIJA

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ поручио је да са Хрватском не може да буде дипломатских односа док Република Српска Крајина не буде ослобођена.

„СРС никада неће признати независну државу Хрватску, све док не ослободимо окупирану Републику Српску Крајину, а ослободићемо је кад-тад, ако не ми, онда наши унуци, праунуци“, рекао је Шешељ на конференцији за медије у седишту странке.

 

Додао је да су сви режими у Беграду понављали говоре у помирљивом тону и „скрштених руку“ посматрали отимање Републике Српске Крајине, у којој су вековима живели Срби, а из које су протерани.

Шешељ је додао и да актуелна власт покушава да гради пријатељске односе са Хрватском, али да у томе не успева, јер свакодневно добија шамаре.

Он је истакао да се Хрватска спрема да отме Србији огромну територију са леве стране Дунава, што, према његовим речима, не сме да се догоди.

Премијеру Србије Александру Вучићу поручио је да никако не иде на међународну арбитражу, како би решио проблем територије.

„Не смемо да идемо на арбитражу, каква год она била и која год држава буде у њеном саставу, јер она ће увек радити у корист Хрвата, а против Срба, сетимо се само међународне арбитраже за Брчко“, казао је лидер СРС.

СРС ће поводом годишњице акције „Олуја“ одржати протест испред Амбасаде Хрватске од 17 сати.

(Бета)