Хрвати линчовали Србина испред његове куће!

Како портал Новинар.ДЕ сазнаје Алена Томашевића је испред његове куће у Водицама претукла група од 5-6 Хрвата и нанела му тешке телесне повреде. Србина из Хрватске је бруталног линчовања спасила хрватска полиција која је случајно пролазила улицом Брибирских кнезова у Водицама.

Група разјарених Хрвата  локалне грађевинске фирме је металним штанглама буквално имала намеру да линчује Алена Томашевића. Нису познати мотиви који су нагнали нападаче да насрну на Томашевића.

***

Ален Томашевић је задобио тешке телесне повреде и после указане лекарске интервенције и притвора у Полицијској постаји Водице  пуштен је на слободу. Угледна породица Томашевић је прогнана из Водица тако што им је плац и кућа у Водицама катастарски преписана на другог власника – Хрвата. Вишедеценијски покушаји Томашевића да се судским путем исправи незаконита одлука тадашње судске инстанце нису уродили плодом. Напротив, државни органи Републике Хрватске чине све да породицу Томашевић за сва времена и то разним дискриминаторским методама протерају из Хрватске. Људска права и слободе. Слобода изражавања.  Има ли Срба у Хрватској. Где су књиге хрватских Срба у Хрватској. Одувала олуја, којом се еуропа поноси.

http://facebookreporter.org/2015/08/01/новинар-де-водице-хрвати-линчовали-то/