Доналд Трамп: Ако постанем председник САД одлично ћу се слагати са Путином

66083158

Доналд Трамп, републикански кандидат за председника САД, изјавио је јуче како мисли “да би се одлично слагао са руским председником Владимиром Путином”.

На свом голф терену у Ејрширу у Шкотскиј, где ће се одржано првенство за жене ове године, милијардер се појавио у мајици, сакоу и са црвеним качкетом на глави са натписом “Нека Америку поново буде силна”.

Трамп се тренутно налази у врху међу републиканским кандидатима у свим анкетама за представника на изборима наредне године.

 

Говорећи у својој кампањи о “посебним односима” са Великом Британијом, Трамп је рекао да уколико постане председник САД, да ће одржавати “веома блиске везе са Британцима”.

– Имали бисмо фантастичне односе у овом делу света, али и у другим деловима. Милсим да би се одлично слагао и са Владимиром Путином – рекао је Трамп.

На питање због чега тако мисли, Трамп је одговорио да “једноставно има осећај”.

– Имам такав осећај, а људи ме питају шта ми то значи. Једноставно мислим да бих се с њим добро слагао – додаје богаташ.

На конференцији за коју је новинарима речено да ће бити искључиво о голфу, Трамп је ипак говорио о сољној политици.

– Наравно да желите да будете дипломатични. Ми смо у нашој држави дипломате и сви нас мрзе широм света. Ми смо политички коректни, а свет мрзи САД. Свет нас искоришћава, у трговини, у свему, па ипак, никад нисмо били мање популарни – рекао је контроверзни политичар.

Прва дебата о немонацијама за републиканског кандидата одржаће се следеће недеље, а Трамп чврсто седи на водећој позицији за сада.

Према скорашњим резултатима, Трампа подржава 20 одсто републиканаца. Следи га гувернер Висконсина Скот Вокер са 13 одсто подршке и бивши гувернер Флориде Џеб Буш са 13 процената.

Упркос његовима увредљивим коментраима који би вероватно покопали остале кандидате, Трампова популарност расте.

(Блиц)