Вучић у посети Прешеву и Бујановцу, Рагми Мустафа му уручио Захвалницу (ВИДЕО)

aleksandar-vucic-ragmi mustafa

ПРEШEВO – Премиjер Aлександар Вучић започео jе данас посету Прешеву и Буjановцу састанаком са председником општине Прешево Рагмиjем Mустафом, док грађани кажу да им посета премиjера много значи.

 

По доласку, Mустафа jе председнику владе уручио Захвалницу општине Прешево, као првом премиjеру коjи jе обишао таj краj, на шта jе Вучић захвалио, уз опаску: „Ниjе ваљда да сам jа први премиjер коjи jе дошао у Прешево“.

Иначе, након састанка у Oпштини премиjер ће обићи ванболничко породилиште и Центар за прихват миграната, а затим ће посетити и Буjановац, где би требало да обиђе народне кухиње Црвеног крста и да се састане са Србима у том граду.

На улицама Прешева приметан jе већи броj полициjе, а испред Прихватног центра већи броj миграната чека да се приjаве надлежним органима.

У последњих недељу дана, према подацима Црвеног крста, у Прешево свакодневно пристиже између 800 и 1.000 миграната.

У последња два месеца десетине хиљада миграната прошло jе кроз Србиjу, наjвише преко овог дела земље.

С премиjером су данас у посети Прешеву и Буjановцу министри Златибор Лончар, Aлександар Вулин и Небоjша Стефановић, као и директор Полициjе Mилорад Вељовић и директор Kанцелариjе за jуг Србиjе Зоран Станковић.

Извештачу Танјуга грађани Прешева су рекли да сматраjу значаjном посету премиjера, те да очекуjу да ће се на лицу места уверити у како теским условима се тамо живи, пре свега jер нема посла, али зато што не знаjу када ће бити боље.

 

Kада jе реч о таласу миграната, коjи jе посебно погодио ову општину, становници Прешева кажу да њихов долазак ниjе променио начин живота у тоj општини, jер обични грађани с њима немаjу готово никакав контакт.

(Танјуг)