Самир Авдић: Насеровци убили 800-1.200 муслимана

naser7

Насер је за три мјесеца одрадијо добар посо… Нестало је негдје око 800 до 1200 људи, наводи Самир Авдић у свом „ратном дневнику“

Самир Авдић, бивши војник Насера Орића који је пред Окружним тужилаштвом у Бијељини 2008. године свједочио о ратним дешавањима у Сребреници, у свом „ратном дневнику“ тврди да Орићеве жртве нису били само Срби него и муслимани који су покушали да се супротставе њему и његовим људима. Авдић тврди да су „Насеровци“ 1993. године у Сребреници и околини убили између 800 и 1.200 муслимана! О томе у свом ратном дневнику, између осталог, пише сљедеће:
– Прва засједа је била у Горњим Поточарима која је била направљена за Ибрана Мустафића, члана СДА странке. Ту исту ноћ у центру града је убијено шест људи који су били против Насера… Ни Зулфо Турсановић није сједио скрштених руку већ у селу Сућеска нестаје још четири-пет људи… Ни Смајо Манџа није мирово јер је са својим људима напао село Гај гдје је нестало више од 20 људи… Сутрадан на радију су јавили да су то починили неки специјалци србски… Насер је за три мјесеца одрадијо добар посо… Нестало је негдје око 800 до 1200 људи…

Самир Авдић наводи и сљедеће:
– Преко радија сам слушао шта прича спикер РТВ Сарајево кад почну да емитују вијести да у Сребреницу упадају српски војници и да убијају по селима… А нико није јавио истину да је то Насер посло своје да убијају народ који је био против Насеровог режима у Сребреници а данас чујем преко радијо станица да је у Сребреници убијено негдје око 10.000 народа… Како је могуће да од 3000 хиљаде војника буде убијено 10.000 војника у Сребреници… Кад је укупно било становника Сребренице 28.000 а сад у страним земљама живи Сребреничана који су били за вријеме рата у Сребреници. Сад тренутно у Швајцарској живи 2000 Сребреничана – Њемачка – три хиљаде – Америка – град Сант Луис 8000 Сребреничана. Тако да се сад то све преписује да су то четници све у Сребреници поубијали, па питам свијет ко је онда побијо 1200 људи који нестали ноћу у 1993. год. Да ли су и тада четници били у Сребреници или су те године Насеровци били у Сребреници… Не знам ко добива новац за оне који знају за неке људе што живе у У.С.А а воде се да су убијени у Сребреници и имају имена на табли у Поточарима гдје пише да су мртви…

На 72. страни свог дневника Самир Авдић наводи “Списак људи који су живи а воде се у Поточарима да су мртви”. На том списку налазе се сљедећа имена: Салиховић (Јусуф) Азем, Ахметовић (Кирам) Сенад, Мујкић Неђад, Нукић (Хасо) Сенад, Салиховић (Јусуф) Зијад.
– То је моји пет особа јер сам са свима сједијо и причо како су то успјели. Тако да направе да су у Босни мртви а по другим земљама живи.
Авдић у дневнику опсује и како је Зулфо Турсановић у зиму 1993. године претукао неке жене Бошњакиње које су се дружиле са седам старијих Српкиња које су такође живјеле у Сребреници.
– Седам жена српске вјероисповијести што су биле остале у својим кућама у старим данима, биле су гладне и жедне јер нико нема шта да им донесе… Много жена муслиманки ишло је да сједе код жена и биле су у добрим односима док Зулфо Турсановић то није видио како оне сједе све заједно и пришао са својим војницима и све жене муслиманке претуко и више нису смјеле да им помажу…

Свједок тврди и да је у селу Подравању, у августу 1994. године постављена засједа коју је наложио Насер Орић, да се убију муслимани из Жепе који су доносили храну и продавали на пијаци у Сребреници, те да је Орић то учинио како би он сам могао да продаје храну на пијаци. Тврди да је засједу извршио извјесни Миш из Вољавице и да је тада убијено осам муслимана.
– То знају сви, и да је тада убио и једног коња. То се десило близу линије гдје сам и ја био и то на око сто метара удаљености. Прво сам мислио да су то учинили Срби, а онда смо сви присутни сазнали да су то убили наши људи и да су они добили нардбу од Насера из наведених разлога, изјавио је Авдић тужиоцима у Бијељини.
Он тврди и да су се приликом пута за Тузлу 1995. године, око 200 војника под командом Ибре Дудића међусобно поубијали пуцајући једни на друге јер нису знали ко је на другој страни.

Свједок Самир Авдић у свом „ратном дневнику“ и свједочењу навео је још неке случајеве злочина муслимана над муслиманима у Сребреници, а за које су касније окривљени Срби. Подсјећања ради, свједочење Самира Авдића од 2009. године налази се у посједу Тужилаштва БиХ али нико од надлежних није отворио истрагу на основу његових тврдњи. Да ли ће се након изручења Насера Орића из Швајцарске у БиХ то промијенити?

http://www.magazinistina.com/samir-avdic-naserovci-ubili-800-1-200-muslimana/