Вучић са Викторијом Нуланд: „САД желе да помогну Србији“

izdajnik vucic nuland

Премијер Александар Вучић рекао је данас званичници Стејт департмента Викторији Нуланд да је Србија чврсто опредељена за чланство у ЕУ, док му је она пренела подршку Вашингтона на том путу и намеру САД да помогне у обезбеђивању енергетске сигурности Србије.

 

Током радног ручка Вучић и помоћница државног секретара САД разговарали су о билатералним односима, евроинтеграцијама Србије, дијалогу Београда и Приштине и о ситуацији у региону, са посебним освртом на Босну и Херцеговину и Македонију.

Вучић нагласио је чврсту опредељеност Србије за евроинтеграције и за испуњење свог спољнополитичког приоритета – чланства у Европској унији.

Он је истакао да српска влада намерава да настави дијалог са Приштином, како би у најкраћем року дошла до решења која би допринела очувању регионалне стабилности, наведено је у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

– Политичка и економска стабилност кључна је за напредак региона и Србија неће одустати од политике која води том циљу – истакао је Вучић.

Америчка званичница пренела је српском премијеру чврсту подршку Вашингтона путу Србије ка ЕУ и намеру САД-а да помогне у обезбеђивању енергетске сигурности Србији.

(Танјуг)