Њуз.нет: ТЕНИСКА ФЕДЕРАЦИЈА ЗАБРАЊУЈЕ ЂОКОВИЋУ ИГРАЊЕ РЕКЕТОМ

11210499_958502177535967_4916568687521635723_n

ЛОНДОН, 1. април 2011. (Њуз) – Међународна тениска федерација (ИТФ) је на седници одржаној у Лондону, усвојила предлог о увођењу хендикепа за најбољег српског тенисера Новака Ђоковића због извесности резултата мечева у којима он игра. ИТФ је одлучила да Ђоковићу забрани право играња са тениским рекетом и да му по његовом избору омогући кориштење голф, бејзбол или хокејашке палице. Одлука је на снагу ступила одмах по усвајању, а ИТФ наглашава да она није усмерена против Ђоковића већ је донета у интересу спонзора преноса и повећања гледаности.

Примена ове одлуке затекла је Ђоковића на турниру у Мајамију, на полуфиналном мечу са Мардијем Фишом, прив Ђоковићевом вођству од 1:0 у гемовима. Судије су поставиле питање наставка меча јер у том тренутку наш најбољи тенисер код себе није имао одобрену спортску опрему. Њихово већање и тимеоут Ђоковић је искористио да истрчи испредспортске арене где је већ код првих таксиста пронашао неколико бејзбол палица са којима се успешно вратио на меч.

Новак је наставио са фуриозном наступом као и у претходном делу, замена реквизита није ни најмање утицала на његову игру, побољшао је учинак првог сервиса и коначно славио са 6:3, 6:0.

Роџер Федерер, Ђоковићев противник у финалу турнира, сумња да ће му овај хендикеп помоћи јер га Ђоковићева силуета сада асоцира на утеривача дугова, што му ствара додатну нервозу и сматра да ће то утицати на његову игру.

Ђоковић је кратко прокоментарисао да више преферира металне од дрвених бејзбол палица и да није ни слутио колико је овај спорт занимљив. “Силом прилика, схватио сам да је у нашим крајевима бејзбол неправедно занемарен и размишљам да се у наставку каријере окушам и у овом спорту.“ – поручио је Ђоковић домаћим новинарима.

Дарко Бајић – Њуз.нет