ВУЧИЋ: Прво су нас вређали навијачи из Србије, па су нас тек онда муслимани засули каменицама (ВИДЕО)

БЕОГРАД – У Београду је одржана ванредна седница Владе Србије, сазвана после напада на премијера Алекасандра Вучића на комеморацији у Поточарима.

Александар Вучић о нападу у Сребреници (Фото: ЈуТјуб/wall-pix.net)

„Као председник Владе Србије водио сам делегацију наше земље на 20. помен жртва злочина у Сребреници. Замољен сам да не говорим, дочекан сам пријатно од мајки жртава, трудили смо се, понашали смо се одговорно и представљали смо нашу земљу“, рекао је премијер Александар Вучић после ванредне седнице Владе.

Вучић је такође рекао да је напад у на њега у Поточарима био добро организован и припремљен и да је срећан што то нису урадиле породице жртава.

Премијер је рекао да је поштовао вољу домаћина да не говори на комеморацији и да се делегација Србије све време понашала достајанствено.

„Дочекан сам пристојно, чак срдачно од Мајки Сребренице и председника општине Сребреница Ћамила Дураковића“, рекао Вучић, наводећи да на почетку, осим наколико погрда, није било проблема.

„Када смо излазили из тог простора фабрике акумулатора једна група фудбаслких навијача из Србије почела је организовано да добацује. Затим су се зачули повици ‘Алаху акбар’ и ја и моје обезбеђење смо засути камењем“, додао је Вучић.

„Захваљујем се младим момцима из обезбеђења који су ризиковали своје животе. Они су најбољи специјалци Србије, и хвала специјалцима РС који су нам помогли да се извучемо“, нагласио је Вучић.

„Бакиру Изетбеговићу никада ништа лоше неће да се догоди у Србији. Дочекаћемо га са погачом и сољу, а не са каменицама, флашама, ударцима“, рекао је премијер Србије на ванредној конференцији за штампу.

„Шта су урадили? Повредили су мајке и породице жртава. Данас се више говори о некима који су хтели да организују мој линч, а не о настрадалима и њиховим породицама“, закључио је Вучић.

Погледајте целу конференцију за штампу Александра Вучића:

Агенције