Непријатељ на вратима, радост у кући (ФОТО)

Без обзира на сав првид коме смо изложени, може се слободно рећи да се Београд сврстао у ред градова који су цвећем дочекали окупатора, и то фашистичког.

Непријатељ, Меркел, немачка, немци, окупација, војници, Крагујевац, Србија,
Сличне лустрације са овим ликом често се могу видети широм Европе / Фото: СНП НАШИ 2011.

Јесте да нема горег, односно има горих по опхођењу на глобалном нивоу али по ономе праву по коме смо Хрватима у Загребу, муслиманима у Сарајеву и Шиптарима на Косову и Метохији пребацивали за колаборацију, за нас Србе нема горих.

Ако би се неко позвао на одсуство одушевљене масе на улицама које је и те како било када је Путин долазио, ни то не вреди много. Јер нико се није потрудио не само да се супротстави доласку већ чак ни да искаже своје негодовање.

На Владу се не може рачунати. Полуинтелигентна посланичка маса је својом похлепношћу и властољубљем везана као малтером за неколицину личности које по паду не познаје људска историја, од када се бележи. Јер врх Владе је све своје надлежности, обавезе, циљеве подредио и бацио под ноге окупаторима, онима на терену и у најави. Народу је остављен само један пут, пут безнађа који га водим правцем самоуништења. Е на том путу се нико није осврнуо да каже Меркелевој да она није добродошла у Србију.

Није добродошла јер је непријатељ српског народа што показаје отвореним инсистирањем на отцепљењу Косова и Метохије али никако, ни најмање, на инсистирању за правду и истину о српским жртвама. У више наврата немачки војници су на окупираном Косову и Метохији, после 1999. нападали, пуцали, рањавали или убијали Србе а дошли да их заштите. Никада се ни за један напад нису извинили. Сада помоћ, заступништво и подршку нуди Меркелова остатку Србије.

Није добродошла јер је њена земља директно учествовала у бомбардовању Србије 1999. године са катастрофалним последицама које не само да трају до данас него се из дана у дан све више испољавају.

 

Није добродошла јер је њена земља напала пре свега Србију 1941. године, управо бомбардујући Београд на Васкрс, и само у једном граду стрељала, не измишљених као у Сребреници већ правих, записаних, забележених 7000 ђака у Крагујевцу, и понеког преофесора, пролазника али свакако цивила.

Није добродошла јер је њена земља имала велику и значајну улогу у нападу и покушајима тоталног уништења Србије и српског народа у Србији и свуда где они живе.

Како један српски аутор, под псеудонимом „Борац републике Српске“ рече још 2013. када су ове и још неке ствари биле актуелне: Ни закакав евро или осмјех Немца нећу престати да га гледам као непријатеља. Ни за какав датум ме нећете купити! Ја чекам датум поравњања! Датум кад ћу вам наплатити оно што сте мом народу узели!

А разлог због кога је добродошла? Ми га не видимо нити знамо за такав… Ипак, неко у Србији зна. Овако је изгледао београд у тренутку ишчекивања Меркелове да стигне у Београд.

Фото: Стево мрђен / КМ Новине

 

Фото: Стево мрђен / КМ Новине

 

Фото: Стево мрђен / КМ Новине

 

Фото: Стево мрђен / КМ Новине

 

Фото: Стево мрђен / КМ Новине

 

Фото: Стево мрђен / КМ Новине

 

Фото: Стево мрђен / КМ Новине

Тако су изгледале улице главног града Србије тог дана када је Меркелова, говото као велики вођа у филму „Три карте за Холивуд“ кроз мало месташце, прошла тек кратко се задржавајући. Посилни одавно знају и познају и њене намере и своје дужности и обавезе, али радост је „сликати“ се са њом у својој Влади, ипак се ту све ради због ње… и још понеког њеног.

Све то истог тренутка док под том истом заставом умире српски народ, српска држава, српска привреда, српска историја… умире и српски понос. Још да није било Руса, шта би тек онда остало од нас?


Извор: КМ Новине