ШИПТAРИ НA ИВAЊДAН НAПAЛИ СРБЕ НA КОСОВУ! Група Aлбанаца уништила СРПСКУ СВЕТИЊУ!

albanija-albanci-siptar-siptari

Црква Свете Петке у селу Дрсник код Клине поново је јутрос обијена и опљачкана. То је други напад на цркву у последњих 48 сати

Црква Свете Петке у селу Дрсник код Клине поново је јутрос обијена и опљачкана. То је други напад на цркву у последњих 48 сати. Претходно је из цркве однет новац, а приликом пљачке су оштећене и иконе.

Такозвани министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић поново је апеловао на надлежне органе да се позабаве овим питањем и обезбеде ову светињу и побрину се за безбедност српских повратника у Дрснику.

– Очигледно да имамо групу људи чије су намере да наше повратнике у општини Клина заплаши – рекао је Јевтић новинарима приликом обиласка повратника у селу Новаке код Призрена.

Јевтић је рекао да је о последњим индицентима разговарао са надлежнима у полицији у Клини и да очекује њихов извештај.

Фото: Тањуг / Боки

Такође је казао да ће од министра унутрашњих послова Скендера Хисенија затражити да на следећем састанку Међуминистарске групе поднесе детаљан извештај о свим последњим нападима на српске повратнике и њихову имовину у општини Клина.

Упркос учесталим нападима и провокацијама у Клини, мнинистар Јевтић је рекао да ће се у наредном периоду у ову општину вратити 8 српских породица.

– Ми нећемо одустати, ми ћемо бити упорни да људе вратимо, то вам гарантујем, и да људе обезбедимо да остану свугде где се враћају, без обзира са каквим се изазовима суочавају – рекао је он.

Казао да напади неће утицати на повратак и да ће се министарство трудити да обезбеди нормалан живот Србима у овом месту.

(Телеграф.рс / Извор: радиоким.нет)