„Свака част, Вучићу!“

vucic supermen

Ко је имао стомак да у уторак два и по сата проведе у друштву Aлександра Вучића, није лоше провео вече. Било је то забавније од сваке серије Синише Павића, у премијерном извођењу.

Седе тако у Пинковом студију премијер, још увек неиспаван од лавовске борбе у Бриселу и „наоштрени“ уредници београдских медија.

Избор је овога пута пао на глодуре „Данаса“ Зорана Пановића и портала „Нови стандард“ Жељка Цвијановића. Ту је био и неизбежни Драган Ј. Вучићевић, власник „Службеног гласника“ напредњака „Информера“ и водитељ дотичне Тешке речи.

Они који су пре пар недеља гледали сличну ТВ егзибицију али у другом саставу и на другој телевизији (Б 92), када су се бајни уредници утркивали у хвалоспевама Вучићу, сада су имали прилику да упореде да ли ће овај ријалити надмашити претходни.

Било је ту свега, али и видљивог Пановићевог труда да се после емисије по интернет форумима са њим не спрдају у стилу „разбио га к’о Вучела Слобу“ . Трудио се овај, како прича београдска чаршија, претендент на једно од амбасадорских места у региону, и да нешто приупита, а не само да се сагласи са политиком, ликом и идеолошком трансформацијом бившег радикала.

Истини за вољу, није лако седети са Вучићем у студију. Ми код куће можемо да се смејемо, да се ишчуђавамо колико глупости и лажи је у стању у једном даху да изговори, али је лицем у лице с њим тешко исконтролисати властиту одбојност и упаковати је у разложно и прецизно питање. Човек је логорејичан, агресиван, обавезно убацује личну ноту у одговору, оптужује и пропитује и прави невиђене дигресије, па док га похваташ, већ изгубиш вољу за инсистирањем на одговору.

Бојану Пајтићу је тако замерио што се обраћа јавности испред плаката на којем пише „Вучићу, педеру“. Шта има он да се бави његовим сексуалним опредељењем?! Када је у једном моменту схватио да би неко могао да помисли да се премијер буди поред мушкарца, Вучић се у најбољој традицији радикалског вређања политичког неистомишљеника сетио да примети како они који тако нешто скандирају јесу заправо латентни гејеви.

Када је Пановић приметио да то није ниво разговора, спремно је устукнуо да није мислио на Пајтића, већ генерално на букаче са таквим паролама.

Као да није гледао „Вариолу веру“ и чувену реченицу Шербеџије, када колеги уплашеног само за властити живот каже да је „пизда“, уз објашњење да је „пичка полни орган- а пизда карактерна особина“. Другим речима, не говоре му: „Вучићу, геју“, већ „Вучићу, педеру“.

Најбоље је дошло на крају, када су се у програм јављали гледаоци. Лепо распоређени, свих узраста, из свих делова Србије. Мало југа, Војводине, Мачве, Београда. Мало студената, радника, поштене интелигенције и, наравно, пензионера. Један од њих, попут песмице рече како је баш гледао извештај из Грчке и како је захвалан што живи у Србији која има таквог премијера. Само што не изусти: „Хвала вам што сте ми смањили пензију“.

Крајње провидно договорена јављања грађана указало је на уплашеног Вучића. Да није забринут да му се ореол вође урушава, и то сада када се чини да је најачи, ваљда не би дозволио тако аматерску режију? То да ниједан од гледалаца, баш ниједан, не упути ниједну реч прекора, забринутости или сумњичавости. Као да не живе у Србији, већ у Земљи Дембелији!

„Свака част, Вучићу!“.

Јелена Арсеновић – Вести