ЗАБРАЊЕНА ИСТИНА О ТРАГОВИМА ЕКУМЕНИСТА НА КОСОВУ ИЗАШЛА НА ВИДЕЛО

Sava Janjic Teo Romi i Amfi

Kоме закон лежи у топузу трагови му смрде нечовјештвом! (Митрополит Петар II Његош)

Послушајте следећи снимак. Изнешена истина о неделима екумениста ће се чути од 2:35:58.

Шешељ је недавно примио одликовање од м. Амфилохија Радовића, што баца сенку на Шешељево залагање против јереси екуменизма и борбе за српско Косово. Митрополит важи за човека познатог по специфичној величини главе. Каже се, наиме, да му одговарају све капе, и по томе је спецификум Балкана. (Погледајте: Шта то вреди, кад ће Тито да победи)

Деда за репу, баба за деду, деца за бабу, мачка за децу, миш за мачку… ишчупаше репу. Отприлике, овако антиекуменисти тумаче прилике после одликовања које је политичар Војислав Шешељ примио „за косовско рвање“ од водећег екуменисте и гурача Срба у тзв. „косовске институције“. Да ли је Шешељ само део посткосовске елите у Србији где се свако са сваким дружи, пријатељују и левичари и десничари, каубоји и индијанци, шути и рогати или је у питању мудри или лукави политички прагматизам са једне или са обеју страна?

Уколико је то прагматизам да се Шешељ сусреће „и са црним ђаволом“ да би задобио бољу политичку позицију, онда се може рећи да је Шешељ кренуо, донекле, путем којим је ишао неко кога је управо због тог прагматизма Шешељ критиковао.

Епископ Артемије се, наиме, држао принципа да се ради користи народне сусреће и са „црним ђаволом“ (Клинтон, Олбрајт, Тачи) све док црвене линије нису погажене, тј. док ови сусрети не буду на штету народа. Ипак, еп. Артемије није примао одликовања од непријатеља.

За разлику од Артемија, Амфилохије се састајао са „шутим и рогатим“ на штету народа. Његов сусрет са човеком који је на челу шиптарског одељења за интеграцију севера био је симболични почетак урушавања институција Србије (које сада и не постоје) на северу Косова и Метохије. Дакле, тирјанство Амфилохијево -рушење легалног епископа Епархије рашко-призренске, смрди нечовештвом -рушењем институција Србије на КиМ. које је потом уследило као и затупљивањем српског народа на КиМ. Најзначајнији трагови м. Амфилохија на Косову су Сава Јањић и Теодосије Шибалић о коме је косовски Србин Драган Поповић говорио у емисији „Снаге народа“.

amfilohije i hisa

Амфилохије Радовић није само подржао долазак Бајдена у Дечанима, он је учествовао у устоличењу Теодосија Шибалића, човека косоварског идентитета за вођу косовског раскола. Шта то (или ко) може да споји и папу са Шешељем? Да није одговор -Амфилохије Радовић?

Медијски магови и њихови мигови

Писац Данило Киш, завештао је да му се на опелу не држе беседе. Када је м. Амфилохије чуо да је Данило умро, пожурио је да се он појави на сахрани славног писца. Иако је знао за завештање, на опште запрепаштење, прекршио је ову последњу Данилову жељу.

Амфилохије је човек са потребом да буде вољен од свих и сваког, медијски маг и редак манипулатор, не само у оквирима Балкана, већ и света. Када он путује Косовом, за њим иду фотографи и камермани, јер посетити српске паћенике на КиМ. а то не снимити, то је исто као и да их ниси посетио.

„Свима сам био све, да бих како ког спасао“, говорио је св. апостол Павле. М. Амфилохије је био свима све на језуитски начин – да би кога упропастио. Све је то постало јасно када је народ био очигледно покраден на референдуму за отцепљење Црне Горе од Српства. Тада су политичарске душе и унесрећени народ погледали на м. Амфилохија као светило које би једино могло да обједини Србе у Ц. Гори и да их супротстави издајничком режиму. Време је било за одстојавање правде и истине. Амфилохије се умешао, али, не као бранитељ принципа правде и истине, већ као жалосна врба, пацифиста који ће умртвити народни отпор „да не би дошло до крвопролића“.

Крвопролићем су плашене црногорске жене, Срби су опструирани, а антисрпски режим у Црној Гори је могао да узликује због тријумфалне издаје Српства. Рођак Амфилохијев, Коштуница, се мрштио, али због својих моралних скрупула, прихватио је ово безакоње.

На референдуму у Црној Гори је гласао велики број Шиптара са Косова који су преко ноћи добијали црногорско грађанство. Касније ће то своје гласање добро наплатити јер ће државна власт Црне Горе велеиздајнички признати геноцидну творевину „Републику Косову“.

Конзервативни медијски маг митрополит Амфилохије је спасао од дављења и сајбер-монка Саву Јањића. Сава Јањић је познат по свом ставу да су радикали нуспродукт комунизма, атеизирани и вулгарни национализам радикала, је по Сави само преобучени атеизам Титових комуниста. Како је националиста Амфилохије прешао пут од Шешеља до Саве Јањића за само један дан? Некако је успео, јер, после доделе одликовања Шешељу, Амфилохије је дошао на Косову да омирише трагове свога нечовештва из 2010. Сајбермонк га је угостио у светињама које он држи под кључем захваљујући том нечовештву.

amfitМагови су се срели. Шешељ није био на састанку. Такође, Џомић који је некада растеривао радикале са полицијом, није био на састанку. Није био ни народ. Народ ће бити само у функцији „лајкања“ Савиних објава и вучења за нос од стране ових медијских господара.

Да би се избегла манипулација и да би се прогледало, да би се сва ова збрка решила, мора доћи до свенародног покајања и повратка на немањићки национализам који се разликује од шешељевског. Главна парола немањићке идеологије је:

„Све за Христа, Христа низашта,“

и она поставља главни принцип да је сродство нације по борби за правду, истину и Крст часни, а не по крви и језику. Без Вере и борбе за Веру, немогуће је угодити Господу, и дати добар одговор на Страшном Суду, макар опело држао и сам м. Амфилохије.

amfilk

Погледајте, такође: АГИМ ЧЕКУ И САВА ЈАЊИЋ

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни“